Terkini

KENAPA PAS TAKUT DENGAN TEMA "JANJI DITEPATI" (EDISI 3)

TEKS PENUH :


SHAH ALAM, 23 Julai: Projek pembinaan Terminal Bas Shah Alam di Batu Tiga akan dinilai semula oleh Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES), kata Khalid Samad.

Menurut Ahli Parlimen Shah Alam itu, Majlis Bandaraya Shah Alam pada era Umno BN memerintah Selangor telah meluluskan projek tersebut tanpa terlebih dahulu mendapatkan maklum balas rakyat tempatan.

"Benda (projek terminal bas) telahpun ditender, kita pun tak tahu kecuali selepas mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Negeri Selangor (MTENS) meminta konsultan yang MBSA membentangkan semula," katanya pagi tadi di Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Shah Alam, di sini.

"Menteri Besar minta dinilai semula projek dalam mesyuarat MTES dua minggu lalu dan MBSA sendiri menjemput saya untuk mempengerusikan mesyuarat, tetapi tak panggil-panggil lagi.”

Ujarnya, ahli majlis MBSA yang dilantik oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat turut tidak diberitahu secara jelas tentang status projek bernilai RM40 juta itu.

"Dia hanya panggil ahli-ahli majlis MBSA, dia kata projek ini sudah dibuat dan sekadar makluman saja," ujarnya.

Difahamkan tanah tersebut terlebih dahulu dibeli oleh seorang pemimpin Umno negeri, sebelum dibeli semula oleh MBSA untuk dibina terminal bas.

Namun, berdasarkan maklum balas yang diterima daripada orang tempatan, beliau berkata, lokasi tersebut adalah tidak sesuai untuk menampung trafik 60 bas seperti yang dicadangkan.

Sehubungan itu, beliau mencadangkan tapak kilang arak Carlsberg dijadikan sebagai tapak baru terminal bas tersebut.

"Antara yang menarik adalah kita pindah kilang Carlsberg ke Pulau Indah dan bina stesen bas di sana," ujar beliau memetik satu pandangan menarik pengunjung blognya.

23/07/2010
Kategori: Utama
Seksyen: Lagi berita >>
Ditulis oleh: Dzulfikar Mashoor
Copyright © 2012 Cerodib Solution. All rights reservered.
Dibentuk dalam 1.0247 saat

Sumber : HARAKAH

Khalid Samad Lawat Kilang Arak : http://www.khalidsamad.com/2010/08/lawatan-kerja-ke-kilang-carlsberg.html

==========================================


Ini adalah satu lagi JANJI YANG GAGAL DIPENUHI PAS sejurus mengambil Alih Kerajaan Negeri SELANGOR dari BARISAN NASIONAL.

Dalam menutup Kilang Arak ni, aku sokong sesiapa sahaja. Kerana aku rasa Kilang ni dah cukup menyemak ada kat SELANGOR. Nak harapkan BN tutup, makna kata buang masalah, sebab UMNO tak pandai agama selain jahil bak kata orang PAS ketika BN memerintah Selangor.

Kini dan hari ini PAKATAN TELAH memerintah SELANGOR... Bila nak BERTINDAK TUTUP KILANG ARAK??? Kata nak berhukum dengan Hukum ALLAH???

Ingat JANJI PERLU DITEPATI!!!!No comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.