Terkini

AMARAN MENTERI LUAR NEGERI KEPADA DUTA VATICAN KE MALAYSIA, ARCHBISHOP JOSEPH MARIMO

KENYATAAN OLEH Y.B. DATO’ SRI ANIFAH HJ. AMAN, MENTERI LUAR NEGERI MALAYSIA, MENGENAI TEMURAMAH OLEH ARCHBISHOP JOSEPH MARINO BERKENAAN ISU PENGGUNAAN KALIMAH “ALLAH”

Perkara ini sedang dibicarakan di Mahkamah Rayuan pada masa ini. Oleh itu, semua pihak hendaklah menghormati proses perundangan negara ini dan membiarkan kes ini ditentukan berdasarkan undang-undang negara. Sebagai negara yang berdaulat, Malaysia menolak campur tangan asing atau pengaruh luar ke atas isu yang sensitif ini. Campur tangan seumpama ini hanya akan menyemarakkan lagi sentimen keagamaan di negara ini dan tidak akan membantu dalam menyumbang ke arah mencapai kestabilan dan keharmonian kaum dan agama di Malaysia.

Menteri Luar Negeri
PUTRAJAYA

14 Julai 2013

4 comments:

 1. Bah. Pertama:

  Si TheresaKokokBIAWAKDAP, bukan main BONGKAK lagi bermesra dengan SEKUTU DAP; si paderi Vatican KURANG AJAR itu! Memang DAP asalnya berasaskan perjuangan Komunis (fahaman Komunis MAO di Cina telah diketepikan untuk kemewahan Kapitalisma Barat-Zionis yang amat buas, tamak dan ganas), tetapi disyaki, sekarang telah diambil alih hampir sepenuhnya oleh pertubuhan evangelis Kristian Zionis yang sedang giat MENGKRISTIAN-MENGYAHUDIkan yang Islam dan bukan Islam, termasuk penganut Kristian traditional biasa, di Malaysia ini dan seluruh dunia Islam - yang perlu ditundukkan segera. Pertubuhan evangelis Kristian Zionis ini adalah berasaskan fahaman evangelis Kristian Zionis, iaitu doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman Kristian Zionis ini adalah untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, termasuk Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll).

  Pertubuhan PENGGANAS Kristian Zionis ini, juga sudah MENYAMAR sebagai gereja biasa, NGO-NGO alam sekitar ataupun kononnya nak menolong hak asasi orang miskin/teraniaya, syarikat korporat termasuk syarikat perumahan, atau sebagai perhimpunan peribadi di rumah-rumah dan kawasan perumahan, yang banyak tidak berdaftar. Sebab itulah saya syak Theresa Kok contohnya sering ke Jerman di mana pertubuhan Kristian Zionis amat kuat (lagipun Passport Maalysia tak benarkan ke Israel). Ramai yang bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab nak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS, untuk menyembunyikan rahsia mereka ini sebagai Kristian Zionis.

  Bahkan saya syak puak Kristian Zionis ini makin rancak dengan menyamar sebagai yang disebut di atas, di pendalaman Sarawak/Sabah, di perkampungan Orang Asli dan orang India miskin di perkampungan estet, serta flat-flat di bandar , untuk mempastikan lebih ramai Bumiputera/Bukan Bumiputera yang DIKRISTIANkan akan mengundi DAP/PKR di pilihanraya akan datang!

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

  (PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red Beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

  ReplyDelete
 2. Bah. Kedua:

  Dengan politik Barat-Israel yang lebih ganas di zaman ini, melalui sekutu DAP/PKR mereka, bumi kita ini sebagai warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain, pun makin TERGADAI kepada geng-geng Samseng/Pengganas DAP/PKR termasuk, samada dari kongsi gelap atau pengikut puak evangelis Kristian Zionis ini!

  Dan bila Malaysia ini juga dah DIJAJAH jadi “greater Israel” di Timur, yang merangkumi gabungan Singapura, dan Malaysia dan Indonesia yang keduanya penuh minyak-gas bertimbun, baru padan muka anak-anak Melayu/Islam yang mencium kaki nanah berkudis penjajah Barat-Israel dengan sekutu mereka dari DAP/Red bean militia/PKR!

  Maka NEGARA-NEGARA ISLAM, termasuk Malaysia kita ini, pedulikan si Vatican yang juga sudah diketuai puak Kristian Zionis; dan macamlah si Vatican ini pusat KETUA agama dunia! Di Barat bukan main liputan meluas aktiviti Vatican di media termasuk di TV dan acara rasmi negara (agama lain jangan haraplah!), tetapi Dunia Islam seperti Malaysia diPAKSA mengamalkan "hak asasi-demokrasi" SAMPAH Barat-Zionis/Bukan Islam - contohnya kesamaan agama, jantina dan bangsa! Sedangkan ramai PADERI Kristian asyik terlibat dari berzaman, MENCABUL anak-anak kecil, perempuan mahupun lelaki, tahu nak suruh negara Islam SEMBAH kaki dia! Jahanam betul si Hipokrit ini!

  Dahlah juga PENJAJAH Kristian/Yahudi dari Barat-Israel, asyik menyerang negara Islam yang kaya minyak-gas dan membunuh umatnya, termasuklah di Libya, Iraq, Palestin, Syria, Mali, Lebanon dan banyak lagi, tak juga dihentam si HIPOKRIT Vatican ini!

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete
 3. Amaran jer?...kalau di Indonesia, Afghanistan, Yemen atau Pakistan sesiapa hina Islam memang kena halau atau hanya jumpa mayatnya sahaja. Demi kesucian Islam dan maruah bangsa tolonglah jangan mengecewakan kaum majoriti...usir saja Duta Vatican dan panggil balik Duta kita di Vatican City. Itu yang sebenarnya majoriti...ingat majoriti rakyat hendak!

  Amaran jer...esok-esok boleh buat lagi!

  ReplyDelete
 4. Penyakit ... Menteri Amaran ... dan berjangkit.

  Who will be next ?

  PM ?

  ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.