Terkini

SYIAH IRAN SEDANG MEMBUKA PINTU FITNAH MELALUI PESAWAT #MH370 ???

Laporan dari Astro Awani
Oleh : AJ

Tatkala Ketua Polis Negara mengumumkan bahawa salah seorang dari penumpang yang menggunakan passport palsu merupakan seorang remaja berwarganegara Iran, maka hati penulis terdetik dengan sendirinya. Adakah ini satu cara Syiah untuk membuka pintu fitnah kepada negara Sunnah seperti Malaysia?

Hal ini kerana, sejarah membuktikan, Syiah adalah musuh dalam selimut di setiap negara yang memiliki majoriti sunnah yang tinggi. Misalnya pada tahun 656 HIJRAH, Penghianatan besar yang dilakukan oleh Rafidhah pimpinan Nasiruddin At-Thusi dan Ibnul Alqomi yang bersekongkol dengan kaum Tartar Mongol sehingga kaum Tartar masuk ke Baghdad dan membunuh lebih dari 2 juta orang Islam dan membunuh sejumlah besar dari Bani Hasyim yang seolah-olah dicintai oleh kaum Rafidhah. Pada tahun yang sama muncullah kelompok Nushairiyah yang didirikan oleh Muhammad bin Nusair berfaham Rafidhah Imamiyah.

2001 Syiah Iran telah membuka jalan kepada kemasukan tentera Amerika ke Afghanistan. Malah dalam video yang terpapar di Youtube, memperlihatkan pengakuan kepimpinan Syiah Iran bahawa mereka bekerjasama rapat dengan Amerika bagi menumbangkan pemimpin Taliban di Afghanistan.

Pada 2003 pula, Iran Syiah sekali lagi membantu Amerika bagi menumbangkan Saddam Hussien. Dan keakraban ini diperlihatkan di dalam beberapa video yang terpapar di dalam Youtube.

Ternyata episod demi episod penglibatan Syiah Iran dalam menumbangkan beberapa buah negara Islam di dunia ini akhirnya menjerumus kepada campurtangan Amerika keatas negara berkenaan. Maka apa yang terjadi di Malaysia ini, walaupun ianya hanya bersifat satu teori semata-mata, namun tidak bermakna ianya boleh dipandang enteng oleh mana-mana pihak terutama ahli Sunnah di Malaysia. Disini timbul persoalan yang kami cuba bangkitkan.

Mengapakah warganegara Iran ini menjadikan KLIA dan MAS Airlines sebagai transit penerbangannya ke Beijing sedangkan melalui Thailand sendiri dia sudah mampu sampai kesana?

Penulis bimbang ini semua adalah sebahagian daripada Skrip yang cuba dirangka oleh Syiah Iran dan Amerika untuk mencampuri urusan dalaman Malaysia yang mana sepertimana kita ketahui bahawasanya Syiah merupakan 'kunci pembuka' kepada pintu fitnah di setiap negara Islam. Memang lelaki berkenaan mungkin tidak terlibat dengan mana-mana kumpulan pengganas, tetapi harus diingatkan bahawasanya, ketidakterlibatan dalam mana-mana kumpulan pengganas tidak bermakna ianya tidak boleh mengundang 'pihak luar' untuk meninjau-ninjau ruang yang boleh digunakan oleh mereka bagi memberikan tekanan kepada kerajaan Malaysia.

Semoga ALLAH menyelamatkan Malaysia dari segala fitnah yang sedang berlaku ini.

2 comments:

 1. YA ALLAH, jgnlah kita terperangkap dgn. agenda si KAPIR DAJAL Barat-ZIONIS nak MELAGAkan umat Islam pula, kononnya Iran mungkin terlibat ("killing THREE birds with one stone" - Malaysia, China dan Iran!)! Lihat EVANGELIS Star di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/03/10/missing-mh37o-tickets-booked-in-pattaya/ , Missing MH370: Iranian "Mr Ali" bought impostors' tickets in Pattaya, Monday March 10, 2014 (tapi muka si Yahudi Zionis pun ramai mcm. org. Persia/Arab, sebab itu senang menyamar jadi pengganas al-Qaeda atau pengganas pemberontak Iran contohnya)

  Puak Syiah yang aktif di Malaysia dan mana-mana negara Islam yang Sunni atau Syiah, yang menghasut umat Islam untuk berbunuh sesama sendiri, dipercayai di didalangi PENGGANAS al-Qaeda dan juga pengganas pemberontak 'Iran' dari Mujahideen-e-Khalq (MEK), yang sebenarnya semua diTAJA oleh Barat-Israel sendiri untuk menjatuhkan kerajaan Islam termasuk K’jaan Iran.

  Bahkan CIA-MI6-Mossad bersama MEK ini, ini juga terlibat dalam sindiket dadah global, seperti yang ditaja mereka di Afghanistan, Mexico dan Latin Amerika (dan juga disyaki di Malaysia/Asia), untuk menghancurkan moral jenerasi muda dan meningkatkan jenayah akibat penggunaan dadah untuk menghuru-harakan negara, di Dunia Islam dan Dunia Ketiga, yang kaya minyak-gas.

  Sebab itu fahaman Syiah mesti dihalang dari merebak di M'sia/Indonesia; mahupun di mana-mana negara Islam yang berasaskan Sunnah wal Jamaah, juga sbg strategi PENGHALANG. Sila lihat di:

  1. http://www.policymic.com/articles/6587/u-s-funded-iran-terrorist-group-says-shocking-report, U.S. Funded Iran Terrorist Group, Says Shocking Report, Michael Luciano;

  2. http://thehill.com/blogs/global-affairs/middle-east-north-africa/292771-iranian-opposition-to-open-washington-office, Iran’s MEK to open Washington office, By Julian Pecquet, 04/09/13; dan

  3. http://www.intrepidreport.com/archives/968, Zeta gang connected to U.S. Special Forces/Mossad, By Wayne Madsen, March 10, 2011.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. syiah 2/239 punca angkara tetapi 38/239 angkara sunni.ada 38 sunni atas pesawat,bukan syiah sahaja yg militant malah sunni juga.

  ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.