ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Tuesday, 20 May 2014

'I LOVE MY COUNTRY' DARI ORANG YANG BUSUK HATINYA.

Oleh : AJ

I LOVE MY COUNTRY

Memang mudah disebut. Namun payah dihayati.

Mencintai negara, adakah perlu memburukkan imej negara?

Ambil analogi mudah. Anda cintakan Ibu bapa anda. Adakah anda akan memburuk-burukkan ibu bapa anda di khalayak ramai? 

Dibawah ini antara 2 manusia yang hatinya mungkin busuk sehinggakan nikmat Allah  hanya dihayati secara literal.
Jawapan bagi fitnah #DAPMAZA boleh dibaca disini : http://www.penaminang.com/2014/04/admin-drmazacom-kantoi-buat-fitnah

3 comments:

  1. Yang benci government tu ,ramai yg tak pernah keluar negara pun.Walau pun internet dah ada utk mereka mencari ilmu pengetahui mengenai polisi,keadaan dan kerjaan pemerentah negara lain,tapi mereka ini lebih suka membaca mengenai Anwar Ibarahim dan blog penghasut RBA serta penyokong PKR&Pas.Saya bukan ahli mana-mana parti sebab itu siap sedia siapa pun yg memerentah.Rasanya suka juga kalau DAP bekuasa biar mereka yg anti goverment tu tahu untung nasib mereka,walau pun saya juga akan merasa kesan buruknya,tapi elok utk pengajaran kepada orang seperti Dyana.

    ReplyDelete
  2. Jika bersyukur (menghargai) Tuhan tambah, nikmat, berkat, rahmat.
    Jika kufur (tidak menghargai) akan dirasakan kesusahan.
    Sesal kemudian tidak berguna.
    UBN bukan sempurna tp bersamanya kita kecapi keamanan dan kemakmuran, semua bangsa. Apakah pakatan lbh baik, pemilihan parti sendiri pun celaru.
    Cacat cela diperbaiki bukan dibuang semua, konon nak diganti dgn yg lbh baik. Lbh baikkah parti parti dlm pakatan ?

    ReplyDelete
  3. peninglah dgn maza ni. biasanya org taraf dr @ mufti @ ex mufti tak main isu dalam laman sosial. semua benda nak ulas. semua benda dia tahu. taraf apa dia ni. gila glamour ke hape?

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2016 Pena Minang Institute