Terkini

SURAT SULTAN SELANGOR MURKA PADA PKR DAN DAP #IniKhalidLah

Oleh : AJ

Kalau kita faham makna arahan. Maka kita akan tahu apa yang perlu kita buat. Kalau perkataan arahan pun tak faham, maka nampak sangatlah bodohnya.

Drama yang berlaku di Selangor ni macam kes jawab soalan peperiksaan la.

Dekat kertas soalan, dinyatakan arahan "Jawab Semua Soalan atau Jawab 3 diantara 5 Soalan".

Pada yang FAHAM ARAHAN, seseorang calon itu akan menjawab mengikut arahan dan pada yang berlagak pandai atau bodoh mereka akan menjawab soalan ikut suka mereka.

Hasilnya, jika ada calon yang hanya menjawab 1 soalan semata-mata, ikut suka dia, maka dia akan gagal dalam peperiksaan. 

Begitu juga calon yang menjawab semua sedangkan yang diminta hanya 3 jawapan sahaja, pemeriksa akan menanda 3 soalan pertama.

Jadi jika anda gagal, jangan salahkan pemeriksa, sebaliknya salahkanlah diri anda. Sebab anda gagal memahami arahan.

Macam juga kes di Selangor. Sultan mintak 3 nama dari setiap parti, sebaliknya PKR dan DAP hanya memberikan 1 nama, maka pastilah pencalonan mereka tertolak. Dan hampir pasti calon dari PAS akan diterima menjadi MB kerana mereka memahami arahan yang telah dikeluarkan.

Pada akhirnya, jika arahan macam ini punya mudah pun tak boleh diselesaikan oleh DAP dan PKR, adakah dimasa akan datang pepuak ni akan terima perintah Sultan Selangor dalam hal-hal yang berkaitan dengan pentadbiran negerinya?

3 comments:

 1. Sepatutnya DYMM Kesultanan Melayu MENYAMAN BERBILLION, PENGGANAS British-ZIONIS di Mahkamah Persekutuan kita dan Britain - dan kembalikan kesemua Tanah Melayu ini ke bawah KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu kita!

  Oleh kerana kaum PENDATANG RASIS dari MUSUH ISLAM asyik MENGHINA/MENGGERTAK ISLAM/umatnya, maka dah tiba masanya NGO-NGO Islam/Melayu membawa di Mahkamah Persekutuan mengenai PENIPUAN ke atas SEJARAH kita. Di mana, Tanah Melayu kita ini dulunya adalah kepunyaan DYMM Kesultanan Melayu serta rakyat Bumiputeranya, sehingga Kesultanan ISLAM/Melayu kita diTIPU si PENJAJAH KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS utk. menandatangani perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 (melaksanakan juga strategi DAJAL Malayan Union 1946, dlm. bentuk lain, lihat di - www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/sejarah-perjuangan-kemerdekaan-v.html , Sejarah Perjuangan Kemerdekaan V:
  Protes Melayu, UMNO & Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu)!

  Biaq seluruh Barat pun sendiri tahu PENIPUAN ini dan sedaq tentang SEJARAH benar Tanah Melayu dan Bumiputera Islam/Melayunya yg. asyik di TINDAS oleh Penjajah/Pendatang KAPIR MUSUH ISLAM/umatnya!

  PENIPUAN perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 ini, (sebenaqnya adalah pelansungan dari Malayan Union), yg. dipaksa oleh PENJAJAH British/ZIONIS ke atas Kesultanan Melayu serta rakyat BUMIPUTERA Islam/Melayunya, adalah utk. menghapuskan SEJARAH Tanah Melayu sbg. bumi ISLAM, termasuk dgn. menghapuskan terus KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu terutamanya berkaitan pemerintahan secara ISLAM, dan dlm. kuasa memberikan kerakyatan serta pemilikan tanah PUSAKA di bumi ISLAM kita (maka sebab itulah BERJUTA Pendatang Cina dan India diberi kerakyatan dan hakmilik tanah dgn. begitu mudah mengikut Perjanjian PENIPU ini, yg. berasaskan undg-undg DAJAL, si British-ZIONIS “jus soli” dlm. tahun 1946).

  Maka, sebab itulah lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA Islam/Melayu kita, dlm. memastikan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. SYUKUR ALHAMDULILLAH kita ada TOKOH terkemuka dan amat terpelajar spt. YAB Tun Abd. Hamid ini - patutnya dilantik sbg. PENASIHAT MT UMNO, yg. mendedahkan PEMBOHONGAN Pembangkang, kerana Akta Hasutan 1948 telah diPINDA oleh YAB PM, Allahyarham Tun Abdul Razak kita, supaya bukan lagi menjadi legasi British-ZIONIS – lihat di - http://badutrakyat.blogspot.com/2014/09/eksklusif-adakah-benar-aktahasutan.html, EKSKLUSIF !!! ADAKAH BENAR #AKTAHASUTAN ADALAH WARISAN ZAMAN #BRITISH ??? WAJIB BACA !!!, Posted By Editor Badut Rakyat , September 08, 2014!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.