ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Wednesday, 18 February 2015

PENAMINANG.COM AKAN BEREHAT SEMENTARA

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh

Operasi PenaMinang.com akan dihentikan buat sementara waktu sehingga satu tarikh yang tidak dikenalpasti.

Tidak ada sebarang upadate akan dilakukan sepanjang tempoh berkenaan.

Operasi di Twitter dan FB berjalan seperti biasa.

Terima kasih atas segala pertolongan, doa dan kritikan.

Yang benar :

Pentadbir PenaMinang.com
Read more ...

Monday, 16 February 2015

BEZA DOKTOR PAKAR DAN MAZA A.K.A #MUZABZIB @realDrMAZA @drmazacom

Oleh : AJ

Gua kagum dengan Dr. Abdul Rahman Kadir ni. Berani mengaku salah, walaupun pada penelitian aku, apa yang dinyatakan itu tak ada salahnya. Cuma macam biasalah puak-puak khawarij ni. Kalau ayat Al-Quran dan Hadis Nabi pun boleh diputar belitkan. Inikan pula manusia biasa.

Oklah. Selesai isu Dr. Rahman. Sekarang aku nak ajak korang untuk flashback Fitnah Dr.Maza.com keatas Perdana Menteri Malaysia berhubung isu Jet Rasmi Kerajaan. Menggunakan medium yang sama, FB, Maza telah mengeluarkan satu 'persoalan' rakyat dapat 'bersamanya' untuk memerli Perdana Menteri. Artikel penuh sila rujuk disini : http://www.penaminang.com/2014/01/bila-realdrmaza-nak-suruh-admin.html#axzz2pmTqW4ui

Namun sayangnya, fitnah MAZA tak berjalan lama kerana akhirnya beliau dikantoikan oleh beberapa bloggers pejuang kebenaran yang bencikan budaya fitnah yang sentiasa menjadi mainan Maza dan para Adminya.

Walaupun telah menarik semula status berkenaan, dan membuat permohonan maaf. Namun yang menjadi lawaknya disini ialah, permohonan maaf itu tidak ditujukan kepada individu yang difitnah tetapi kepada dirinya sendiri. Dengan mengkambing hitamkan adminnya, maka status ini pun terhamburlah;

“ [admin] Pihak Admin memohon maaf kepada Prof Madya Dato' Dr MAZA (Dr Asri) dan followers page ini atas gambar yang tidak tepat tentang Jet Putrajaya sebelum ini. Pihak Prof Madya Dato' Dr MAZA telah mengarah admin menarik balik gambar tersebut dan sudah pun ditarik. Ada jumlah 180 juta itu adalah bersumberkan laporan berasas. Sesiapa yang ada gambar sebenar harap dapat bantu pihak admin.” (Januari, 2014)

Apa yang menariknya dalam status 'permohonan maaf' yang dibuat oleh 'admin' Dr.Maza.com?

a) Tidak ada permohonan maaf kepada individu yang menjadi mangsa fitnah. Sebaliknya 'Admin' Dr.Maza.com pergi minta maaf kepada boss mereka sendiri yakni MAZA.

b) Baik MAZA dan adminnya GAGAL memberikan bukti bersandarkan hujjah yang kukuh. Walaupun ada seorang 'coffe boy'nya cuba backup bossnya, namun hujjah yang dikemukakan dengan mudah dipatahkan oleh Admin PenaMinang.com dengan penuh hensome dan bergaya. Rujuk disini : http://www.penaminang.com/2014/01/kenapa-drmazacom-realdrmaza-berhujahkan.html#axzz3RiHiv1To

Dan sehingga hari ini, baik dipihak MAZA mahupun para pembontotnya  pengekornya yang menjadi admin Dr.Maza.com tidak pernah membuat kenyataan terbuka memohon maaf kepada mereka yang menjadi mangsa fitnah sang Muzabzib.

Semoga muSang Muzabzib dan para kambing hitamnya cepat sedar dan memohon maaf kepada mereka yang menjadi mangsa fitnah sebelum nyawa ditarik oleh ALLAH Azza Wajjal.

Bukan kali pertama MAZA KANTOI memfitnah :

http://www.penaminang.com/2014/01/bukan-kali-pertama-realdrmaza-drmazacom.html#axzz2pisStMEc

http://www.penaminang.com/2012/12/masa-untuk-maza-buat-permohonan-maaf.html

http://pistolnakal.blogspot.com/2014/07/dr-maza-kantoi-fitnah-lagi-china-nafi.html

http://panggungopera.blogspot.com/2014/01/memalukan-dr-maza-terbukti-kantoi.html

http://keris7lok.blogspot.com/2014/05/sampai-bila-realdrmaza-ingin-jadi.html
Read more ...

Friday, 13 February 2015

[VIDEO] SAUDI ARABIA UNDER KING FAISAL RAHIMAHULLAH





Sources : Wikipedia

Faisal bin Abdulaziz was born in Riyadh in April 1906. He is the third son of Saudi Arabia's former king, King Abdulaziz. His mother was Tarfa bint Abdullah bin Abdullatif Al Sheikh, whom Abdulaziz had married in 1902 after capturing Riyadh. She was from the family of the Al ash-Sheikh, descendants of Muhammad bin Abdul-Wahhab. Faisal's maternal grandfather, Abdullah bin Abdullatif, was one of Abdulaziz's principal religious teachers and advisers.

Faisal's mother died in 1912 when he was quite young, and he was raised by his maternal grandfather, who taught him the Quran and the principles of Islam, an education which left an impact on him for the remainder of his life.

Faisal had only one sister, Nurah. She was married to her cousin, Khalid bin Muhammad bin Abdul Rahman, son of Muhammad bin Abdul Rahman.

Faisal was raised in an atmosphere in which courage was extremely valued and reinforced, unlike that of most of his half brothers.[vague] He was motivated by his mother to develop the values of tribal leadership.

In 1919, the British government invited King Abdulaziz to visit London. However, he could not go, but sent 14-year-old Prince Faisal, making him the first ever Saudi royal to visit the country. His visit lasted for five months, and he met with the British officials. During the same period, he also visited France, again being the first Saudi royal to pay an official visit there.
Read more ...

TIDAK ADA KELEBIHAN MATI PADA MALAM ATAU SIANG HARI JUMAAT


Dipetik dari : Fharid Bin Ismail

Berkenaan kelebihan mati pada hari Jumaat para Ulama hadis berbeza pendapat tentang kesahihan hadis ini.

Segolongan besar mereka berpendapat hadis itu bertaraf dhaif.*

Imam Tirmizi ketika meriwayatkan hadis itu menyebutnya sebagai hadis gharib dan sanadnya tidak tersambung (munqati’/terputus).

Al-Hafiz Ibnu Hajar Al-‘Asqalani menegaskan dalam kitab Fathul-Bari sanad hadis itu dhaif dan juga diriwayatkan oleh Abu Ya’la dengan lafaz yang sama dari Anas bin Malik, tetapi sanadnya lebih dhaif lagi (Dhaif Jiddan).

Para Fuqaha berpendapat sebaik baik hari bagi kematian seseorang ialah pada hari Isnin kerana Rasulullah ﷺ wafat pada hari tersebut dan sejumlah besar sahabat dan isteri Baginda meninggal dunia pada hari tersebut.

Imam Al-Bukhari meriwayatkan bahawa Khalifah Abu Bakar bertanya kepada Sayyidah Aishah hari apakah wafatnya Rasulullah.?

Jawab Aishah: Hari Isnin. Maka Abu Bakar menjawab: Maka aku mengharapkan mati pada hari Isnin. Doa beliau dikabulkan Allah.

* Hadis dhaif ialah hadis yang tidak mencukupi syarat untuk diterima. (منحة المغيث) Al-Hafiz Ibnu Solah telah mentakrifkan hadis dhaif dengan katanya bahawa: “setiap hadis yang tidak mencukupi syarat-syarat hadis sahih dan tidak juga mencukupi syarat-syarat hadis hasan, maka itulah hadis dhaif”. (139(تدريب الراوي :ص)

Bacaan tambahan di

Hadis Dhaif : http://www.iluvislam.com/tazkirah/dakwah/6054-hadith-dhaif.html

Tarikh Sebenar Kelahiran & Kewafatan Nabi Muhammad ﷺ : https://shafiqolbu.wordpress.com/2012/01/31/tarikh-sebenar-kelahiran-kewafatan-nabi-muhammad-saw/
Read more ...

Thursday, 12 February 2015

FAKTA-FAKTA PERUNDANGAN DALAM KES SAIFUL LAWAN ANWAR


Ramai dalam kalangan anda mungkin sangat gembira kerana Anwar memasuki penjara. Namun , jangan sesekali kita bergembira hanya disebabkan perbezaan ideologi dan landasan politik kita. Ini bukan satu isu politik.

Sekirannya kita mahu bergembira maka biarlah kegembiraan itu berpaksi kepada fakta , kebenaran dan perundangan. Isu ini adalah satu isu yang melibatkan perundangan tanpa mana - mana elemen politik. Biarlah kegembiraan ini berlandaskan kepada keadilan.

Anwar dipenjarakan pada hari ini bukan disebabkan beliau adalah Ketua Umum Pakatan Rakyat dan Ketua Pembangkang.

Anwar dipenjarakan pada hari atas kesalahan meliwat berdasarkan kepada fakta - fakta perundangan.

Fakta - fakta Perundangan yang penting

1. Anwar Ibrahim mengatakan beliau ada 14 saksi sebagai saksi alibi tetapi akhirnnya tiada seorang pun yang tampil ke hadapan menjadi saksinya di Mahkamah.

2. DNA Anwar sememangnya berada di tempat sulit si Pengadu. Jika benar sekalipun konspirasi politik maka ahli politik mana di dunia ini mampu mengambil dan mencuri sperma DNA Anwar untuk dimasukkan ke dalam tempat sulit si Pengadu ?

3. Video rakaman CCTV sememangnya menunjukkan Anwar sememangnya di tempat dan bangunan kejadian.

4. Anwar tidak pernah sesekali menafikan Sperma DNA tersebut adalah milik beliau. Beliau juga tidak berani untuk mengambil ujian DNA sampelnya untuk menafikan dakwaan pihak pendakwa. Yang dipertikaikan hanyalah pencemaran DNA sperma Anwar.

5. Hujah konspirasi politik bukanlah merupakan satu penghujahan yang kukuh di Mahkamah. Di Mahkamah segala - galanya adalah berlandaskan kepada prinsip , hujah , bukti dan fakta PERUNDANGAN. Sekirannya kita mahu melihat dari aspek politik maka kita perlu diingatkan bahawa peguam yang sendiri mewakili Anwar iaitu mendiang Karpal Singh merupakan orang pertama dalam negara yang membangkitkan isu liwat Anwar di Parlimen.

6. Kes ini seharusnya dilihat dari sudut perundangan dan bukannya melalui naluri dan emosi politik kita. Tidak kira mereka yang dalam BN membenci Anwar atau mereka yang berada dalam PR yang menyokong Anwar. Ini bukan satu perbalahan antara BN vs PR. Isu ini adalah isu perundangan yang melibatkan Pengadu ( Mangsa ) dan Pemangsa.

7. Kita perlu percaya kepada prinsip perundangan dimana seseorang tidak bersalah sehingga dibuktikkan bersalah berdasarkan kepada fakta dan prinsip perundangan. Dalam fakta dan prinsip perundangan DNA SPERMA tertuduh sememangnya berada di dalam alat sulit pengadu. Tertuduh sememangnya berada di tempat kejadian pada ketika peristiwa ini berlaku. Kredibiliti tertuduh terjejas apabila membentangkan kes yang mengatakan terdapat 14 saksi alibi tetapi tiada seorang pun yang mampu dihadapkan ke Mahkamah untuk menjadi saksi. Faktor - faktor perundangan sedemikian adalah amat penting untuk membuat sebarang kesimpulan penghakiman.


Read more ...

KENAPA KONDOMINIUM SULIT ANWAR HANYA DIKETAHUI OLEH SAIFUL BUKHARI? - RAHIMI OSMAN

Oleh : Rahimi Osman

Saya mulanya malas nak komen kes Anwar, mahkamah pun dah jatuhkan hukuman. Tapi bila ada yang quote nama saya dalam malaysiakini, atas permintaan rakan-rakan saya komen lah juga.

http://www.malaysiakini.com/news/288936

Memang betul kata driver Anwar ni, Saiful bukanlah Pegawai Anwar sepenuh masa. Dia pada mulanya cuma rakan saya yang membantu secara sukarela. Jadi persoalannya..

1. Mengapa Saiful yang bukan pegawai ini dibawa oleh Anwar ke Hong Kong, Bangkok dan Singapura secara senyap2 tanpa pengetahuan pejabat? Pejabat cuma tahu setelah mereka berdua pulang.

2. Mengapa Saiful yang bukan pegawai ini diberikan bermacam-macam hadiah termasuk Suit Brioni puluhan ribu ringgit sedangkan staff-staff lain tak pernah terima apa-apa hadiah dari Anwar?

3. Mengapa Saiful yang bukan pegawai ini tahu dimana 'kondominium sulit' sedangkan tak ada staff di pejabat yang tahu kewujudan kondominium itu. Di pejabat, cuma ada rekod 'special meeting' yang mana Anwar dan Saiful sahaja tahu dimana dan apa sebenarnya 'special meeting' itu. Kononnya itu adalah meeting perbicangan bersama beberapa Ahli Parlimen BN yang nak melompat.

4. Mengapa Saiful yang bukan pegawai ini diminta oleh Anwar untuk menghadiri 'meeting-meeting khas' ini termasuk di luar negara dan di sabah?

Jeng Jeng Jeng...

kepada YB Nik Nazmi, Pak Brahim, YB Sim, Pak Din dan lain-lain staff dan bekas staff pejabat DSAI... kita stokin pun tak pernah dapat, Saiful dapat brioni suit lah.. hahahha.. korang fikir la sendiri!

*Penulis merupakan bekas setiausaha sulit Anwar Ibrahim
Read more ...

RINGKASAN MEDIA : ALASAN PENGHAKIMAN KES LIWAT 2.0 ANWAR IBRAHIM



BACKGROUND TO THE APPEAL

This is an appeal by the appellant against the decision of the Court of Appeal dated 7.3.2014 which allowed the prosecution’s appeal against the decision of the High Court. The appellant was convicted of the offence as charged and sentenced to a term of five years imprisonment. The charge preferred against the appellant reads 

“That you, on 26 June 2008 between 3.01 p.m. to 4.30 p.m. at Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, No. 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur in the Federal Territory of Kuala Lumpur, did intentionally commit carnal intercourse against the order of nature with Mohd Saiful Bukhari bin Azlan by inserting your penis into his anus; and thereby have committed an offence punishable under section 377B of the Penal Code.”

Sumber : http://www.kehakiman.gov.my
Read more ...

[VIDEO] SIAPA YANG MENJADI PEMAIN DUNIA



Muqaddimah

Apa yang ingin sentuh di sini ialah berkenaan suatu tajuk yang seringkali kita dengar di dalam media-media barat, iaitu berkenaan konsep New World Order atau Orde Baru Dunia. Kita ingin melihat, apakah sebenar maknanya, hubungannya dengan ummah muslim .

Asal kewujudan orde dunia

Pertamanya, konsep yang kononnya dikatakan world order atau orde dunia ini adalah satu konsep yang wujud diakibatkan oleh proses modenisasi atau pengaruh modenisma yang berlaku di Eropah Barat. Dengan wujudnya pembaharuan ini, negara-negara mempunyai pelbagai kuasa. Negara yang kuat pula ingin menguasai hal-ehwal dunia. Mereka mahu membentuk satu orde, satu sistem yang mana hal-ehwal dunia ini dikuasai bagi memasti dan melindungi kepentingan kuasa-kuasa besar atau negara-negara kuat. Peraturan-peraturan dan jalan kepadanya inilah yang diertikan sebagai world order.

Peperangan dunia pertama dan akibatnya

Contohnya, selepas perang dunia yang pertama, negara-negara yang menang iaitu Britain dan Perancis, dengan disertai oleh Amerika Syarikat, telah membentuk satu orde dunia yang bertujuan untuk memastikan penguasaan mereka. Orde dunia ini termasuklah sistem yang berasaskan kepada konsep new domination atau penguasaan baru. Penguasaan baru ini adalah sesuatu yang serupa dengan apa yang kita ada sekarang di Bangsa-Bangsa Bersatu cuma ia tidak lebih langsung. lanya lebih ringkas dan mudah bentuknya. Negara-negara yang tewas di dalam peperangan dunia pertama pula ialah muslim iaitu daulah 'Othmaniyah, Jerman dan Itali. Inilah kuasa dunia yang kalah di dalam peperangan tersebut. Daulah 'Othmaniyah telah dipecah-pecahkan. 

Sistem tersebut, walaubagaimanapun telah gagal kerana sebaik sahaja selepas perang dunia pertama, Jerman kembali naik sebagai satu kuasa dan menjadi negara yang kuat. Jepun, Jerman dan Itali telah menjadi kuat dan mereka meminta hak dan suara mereka di dalam hal-ehwal dunia. Hitler, pemimpin Jerman di ketika itu, menulis kepada Churchill dan pemimpin Barat, meminta untuk diadakan satu perbincangan tolak-ansur, tetapi mereka menolak kerana ini bermakna mereka terpaksa berkongsi kuasa dengan negara yang kalah. Mereka tidak mahu melakukannya kerana mahu Jerman tunduk kepada mereka.

Teks dipetik dari : http://www.haluan.org.my/v5/index.php/palestin/sejarah-a-fakta/1235-orde-baru-dunia-siri-1
Read more ...

Wednesday, 11 February 2015

KEPUTUSAN KES LIWAT ANWAR 'BENCHMARK' SIASATAN MENERUSI DNA - DOKTOR PAKAR

Oleh : Dr. Abdul Rahman Abdul Kadir

Di negara Barat, penjenayah akan dijatuhkan hukuman berdasarkan bukti-bukti DNA yang diperoleh atau ditinggalkan oleh penjenayah. Jika kita melihat siri CSI, jelas menunjukkan betapa pasukan penyiasat dan forensik mencari bahan bukti seperti DNA dari puntung rokok, gelas, tuala dan sebagainya untuk menangkap penjenayah. Ia sebenarnya adalah standard operating procedure (SOP) sebenar di negara-negara tersebut!

Sebagai seorang Doktor Pakar Kecemasan, bidang kerja kami memerlukan kami untuk menangani kes-kes rogol, liwat dan jenayah domestik yang memerlukan pengutipan sample dari pesakit secara teliti.

Saya bersyukur kerana keputusan kes liwat Anwar ini adalah merupakan 'landmark' kes dalam sistem perundangan kita. 

Jika Anwar menang hari ini, maka mana-mana perogol dan peliwat serta pelaku jenayah seksual boleh sahaja bebas merdeka dengan hanya menafikan mereka merogol/meliwat serta enggan menjalani ujian DNA. Itulah yg dilakukan Anwar dan premis hujah pasukan pembelaan Anwar adalah sampel DNA dikutip oleh pasukan penyiasat secara tidak sah dari beliau! Implikasi perundangannya cukup menakutkan jika dia dibebaskan!!!

Keputusan mahkamah untuk menerima bukti DNA yang ditinggalkan Anwar di lokap polis adalah merupakan tindakan yang adil dan tepat secara moral demi menegakkan keadilan ke atas pesalah-pesalah tegar, degil dan sengaja mencabar undang-undang.

Jika tidak, maka sia-sialah kami para doktor yang secara teliti memeriksa dan mengambil sampel dari mangsa jenayah seksual kerana sudah pasti keadilan ke atas mangsa tidak akan terlaksana kerana penjenayah boleh terlepas begitu saja.

*Penulis merupakan seorang Doktor Pakar Kecemasan
Read more ...

Tuesday, 10 February 2015

DAKWAAN KARPAL SINGH BAHAWA ANWAR IBRAHIM SEORANG PELIWAT TERBUKTI HARI INI #RakyatHakimNegara #LiwatII #LiwatTetapLiwat

Oleh : Jebat

Keputusan Panel Hakim yang diketuai oleh Tun Arifin Zakaria yang menetapkan bahawa Anwar Ibrahim didapati bersalah dalam kes meliwat bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan adalah kemenangan buat mendiang Karpal Singh.

Ini kerana, Karpal Singh lah individu pertama yang menyatakan mantan Timbalan Perdana Menteri itu terlibat dalam kes homoseksual di dalam parlimen. Berikut merupakan keratan penuh hujjah Karpal Singh dalam Hansard Parlimen yang dipetik pada : PENYATA RASMI PARLIMEN DEWAN RAKYAT , PARLIMEN KESEMBILAN, PENGGAL KETIGA, MESYUARAT KETIGA Bilangan 85, Khamis, 18 Disember 1997.


Jadi apa yang diputuskan oleh Hakim pada hari ini adalah KEJAYAAN PERJUANGAN MENDIANG KARPAL SINGH dalam usahanya membuktikan Anwar seorang peliwat. Kini, walaupun KARPAL SINGH telah meninggalkan kita, ternyata inilah jasanya kepada kita. Jasanya yang membuktikan bahawa ANWAR IBRAHIM memang seorang peliwat!

Hansard penuh dibawah ini.



Sumber hansard diperolehi dari : http://www.parlimen.gov.my/hansard-dewan-rakyat.html?uweb=dr&arkib=yes
Read more ...

Monday, 9 February 2015

[VIDEO] KES : PEMBUNUHAN JURUTERA KOMPUTER



Imbasan mengenai kronologi kes pembunuhan jurutera komputer Allahyarham Noor Suzaily Mukhtar, 24 tahun yang pernah menggemparkan negara suatu ketika dahulu. Semoga roh Allahyarham ditempatkan di kalangan orang yang beriman.
Read more ...

APA YANG ORANG MELAYU PERLU TAHU TENTANG DAP

Oleh : Yahaya Ismail

Ini bukan fitnah tapi fakta. Orang Melayu perlu tahu siapa kawan, siapa lawan dlm politik Malaysia. Jangan jadi seperti kambing, lembu dan kerbau bodoh mengikut tiupan nafiri DAP yang cuba memperbodohkan Melayu supaya menjadi kaldai mereka.

1. DAP lahir dari PAP Singapura waktu PAP disepak dari Msia pada tahun 1965.

2. Lim Kit Siang pernah jadi setiausaha agung PAP (Lee Kuan Yew) waktu Singapura dalam Malaysia. Lee Kuan Yew yang memberi idea kepada Lim Kit Siang untuk teruskan perjuangan PAP yang pro Cina di Malaysia melalui DAP.

3. DAP ikut telunjuk PAP Singapura mengamalkan politik sosialis kononnya tapi pekat cauvinis Cina sebenarnya.

4. Falsafah perjuangan Malaysian Malaysia yang dicetuskan PAP pra 1965 dan disambung oleh DAP sampai sekarang.

5. Dasar utama Malaysian Malaysia adalah menjadikan Malaysia sebuah negara republik seperti Singapura yang memberi kuasa penuh kepada bangsa Cina.

6. DAP tanam semangat anti Melayu, anti kuasa politik Melayu, anti hak keistimewaan Melayu, anti Raja-Raja Melayu, pluralisme dalam agama, dimana Islam bukan lagi agama rasmi negara yang tunggal, penggunaan berbagai bahasa dan hak sama rata dalam semua bidang kehidupan masyarakat dan kerajaan.

7. Sebahagian besar ahli DAP, MCA, Gerakan dan MIC bukan Melayu lainnya yang berusia lebih dari 57 tahun (tarikh kemerdekaan negara) mendapat kerakyatan jus soli dengan mudah walaupun mereka tak tahu berbahasa Melayu, adat resam Melayu. Juga diberi kerakyatan secara percuma kepada Cina, India dan bangsa-bangsa asing termasuk para penjenayah juga. Inilah semangat toleransi pemimpin2 UMNO yang menyerahkan hak kerakyatan mudah kepada bangsa-bangsa pendatang.

8. Beberapa orang pemimpin DAP, termasuk Lim Kit Siang, pernah ditahan dibawah ISA dalam peristiwa berdarah 13 Mei 1969. Bayangkan, 12 tahun selepas mendapat kerakyatan dengan mudah, kaum Cina khasnya dan India amnya sudah menentang kuasa politik Melayu.



9. Agenda DAP menguasai kerajaan-kerajaan negeri yang maju di sebelah pantai barat Semenanjung Malaysia kerana disini kebanyakan penduduk di bandar adalah orang Cina. Sasarannya menguasai P. Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. DAP berjaya tendang BN di P.Pinang pada PRU 12 dan berkuasa hingga sekarang. Perak jatuh ke tangan DAP malangnya tak ada adun Melayu dalam DAP. MB Perak mesti seorang Melayu beragama Islam. Maka adun Pas dipilih untuk jadi keldai DAP. Dalam masa singkat (10 bulan) MB Pas telah bermurah hati memberi hak milik tanah Kampung Baru yang didiami orang Cina selama 999 tahun - suatu tindakan paling bodoh dari pihak Pas. Walaupun MB dari Pas namun yang berkuasa dikatakan exco DAP yang dikatakan anti Melayu, anti Islam itu.

10. DAP berjaya menguasai P.Pinang dan mendapat banyak kerusi Parlimen dan DUN di berbagai negeri dalam PRU 12 dan PRU 13 kerana perpecahan di kalangan Melayu akibat mainan politik kotor Anwar Ibrahim. Perpecahan Melayu menyebabkan DAP naik tocang dan paling berkuasa sebagai pembangkang hari ini
.
11. DAP menjadikan P. Pinang sebagai kubu kuatnya seperti mana PAP menguasai Singapura. Majoriti penduduk kaum Cina dan mudah bagi DAP melaksanakan berbagai dasar politik-ekonomi-endidikan- sosial-ugama dan lain-lain yang mengutamakan kaum Cina. Apa yang dilakukan di Singapura akan diikuti oleh DAP di P. Pinang.

12. Perlulah diingat sebahagian besar pimpinan DAP adalah kristian. Barangkali ada agenda kristianisasi Malaysia melalui berbagai muslihat "dakwah" kristian di kalangan orang Melayu untuk memurtadkan Melayu dengan harapan pada suatu masa nanti Malaysia bukan lagi dikuasai oleh Melayu Islam.

12. Memang ada rancangan sulit DAP, PAP Singapura dan beberapa NGO serta parti politik di Sabah dan Sarawak yang dikuasai bukan Islam untuk menolak kepimpinan Melayu Islam Malaysia. Ada agenda pihak anti Melayu Islam dari Malaysia, Singapura, Sabah dan Sarawak yang bertujuan memecahbelahkan perpaduan kaum, dan menjadikan Sarawak dan Sabah bergabung dengan Singapura.

13. DAP yakin ia boleh mengekalkan P. Pinang, menawan semula Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor pada PRU 14. Sebahagian besar pengundi Cina akan berpihak kepada DAP dan menolak MCA serta Gerakan.

14. DAP dengan kerjasama parti-parti politik bukan Islam dari Sabah dan Sarawak akan melancarkan kempen besar-besaran untuk merebut sebahagian besar kerusi DUN dan juga Parlimen. Mereka yakin kalau separuh kerusi Parlimen dari Sabah dan Sarawak jatuh ke pembangkang pada PRU 14, BN akan tumbang.

15. DAP tetap menolak hudud dan akan tentang gagasan "negara Islam" acuan Pas. Mereka sanggup menendang Pas kerana mereka yakin Anwarinas dalam Pas boleh menggugat golongan ulamak dan menyokong DAP serta PKR. Hanya Pas yang terhegeh-hegeh bergayut serban di bawah ketiak DAP dan PKR sekarang.

16. Strategi DAP menghadapi PRU 14 ialah menguasai semua kerusi Parlimen bandar dari MCA dan Gerakan. Pembangkang akan memastikan BN kalah atau menang dengan majoriti kecil. Kalau ini berlaku, ada kemungkinan DAP berunding dengan UMNO untuk menubuhkan kerajaan campuran kelak sekiranya Najib masih menjadi PM. Banyak orang meramalkan MCA dan Gerakan akan ditendang pengundi-pengundi Cina kelak kerana mereka mahu memberi kemenangan besar kepada DAP sebagai mewakili suara orang Cina.

Ingat, ini hanya sebahagian dari sendiwara politik wayang Cina DAP. Orang Melayu perlu berhati-hati, dan jangan mudah terpedaya dengan slogan-slogan DAP yang mengamalkan politik telunjuk lurus kelingking berkait.
Read more ...

Sunday, 8 February 2015

BILA SANG MUFTI BER'SUNNAH'KAN SYIAH BER'MAZHAB'KAN KHAWARIJ

Oleh : Abu Aqif

Soal beberapa kelemahan Perdana Menteri Dato Seri Najib yang dikasihi mungkin tidak betul dan mungkin juga ada kebenarannya. Manusia mana yang tiada kesilapan. Fitrah manusia memang lemah. Dan Najib sudah pun meminta maaf beberapa kali kepada seluruh rakyat Malaysia. Ini perkara biasa.

Perkara yang luar biasa adalah apabila agamawan yang mencemarkan institusi keagamaan seperti Dr Muzabzib yang suka memfitnah dan selektif dalam menegur dan memberi nasihat kepada pemimpin. Kadang-kadang dilihat seperti ada dendam kesumat terhadap pemerintahan Najib.

Di mana teguran Dr Muzabzib di zaman pemerintahan Pak Lah yg jauh lebih lemah sebelum ini. Minyak naik sehingga 70 sen pun tiada suara. Malah peratus undian paling teruk dalam sejarah juga dipelopori di zaman Pak Lah. Ironinya Dr Muzabzib berkerjaya sebagai mopti Perlis juga pada ketika itu.

Tidak ketinggalan juga di waktu tarian poco-poco menjadi kegilaan di negerinya bertugas juga mopti muzabzib menyepikan diri. Dan banyak lagi jika mahu disenaraikan.

Di mana suara Dr Muzabzib? Mengapa selektif?

Nasihat saya kepada mopti perlis, jika mahu menasihati perdana menteri, update resume anda dan mintalah kerja sebagai penasihat perdana menteri. Kan lebih molek begitu. Tak perlu mensyiarkan kaedah Khawarij sebegini kepada masyarakat.

* Kondem dan compare setiap pemerintahan ni dah macam kerja syiah. Abu Bakar tak bagus, Umar tak bagus, Uthman tak bagus. Last-last dia pi angkat Ali jadi tuhan. Dakwah sunnah menjadi lebih susah dengan karenah Dr Muzabzib.

Komen Dr. Abdul Rahman Abdul Kadir : 
Perbuatan melemahkan pemimpin adalah perbuatan khawarij. Hairan ada mufti bernada khawarij. 
Tun M kalau memerintah dengan majoriti sikit mcm sekarang, ingat dia boleh jadi hebat ke? 
Dan ingatlah, Tun M kuat pada zaman pemerintahan kerana ada rakyat yang setia macam Najib. Najib tak kuat, sebagai rakyat dia memiliki rakyat yang bongok macam Asri.
Read more ...

Saturday, 7 February 2015

BIOMETRIK, DAKWAT KEKAL DAN MEJAR ZAIDI

Oleh : Jebat

Mungkin keputusan memecat Mejar Zaidi dianggap sebagai satu tindakan 'zalim' dikalangan mereka-mereka yang tidak mengetahui asas sebenar disebalik pemecatan anggota tentera udara berkenaan.

Mejar Zaidi tidak dipecat disebabkan laporan polisnya terhadap dakwat kekal yang dicucinya pada PRU13 yang lalu. Namun peliknya, kenapa dia sahaja dijadikan asas 'kehilangan dakwat kekal' dalam PRU13 yang lalu, sedangkan wujud kes yang hampir sama dengan beliau (Anggota Tentera), yang dituduh 'hilang' dakwatnya menafikan tuduhan yang dibuat oleh pihak pembangkang? (Baca disini

Sebaliknya beliau dipecat disebabkan perbuatan beliau menyebarkan kawat tumpangan keluar kepada pihak media. Yang mana ianya merupakan satu perlanggaran tataterbit seorang anggota tentera.

Jika ada pihak-pihak cuba mengangkat beliau sebagai 'hero dakwat' seharusnya yang mempertikaikan keputusan ini, kenapa tidak mempersoalkan mereka yang mencadangkan penggunaan dakwat kekal dalam PRU13?

Sebelum PRU13, Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia hanya mencadangkan sistem biometrik digunakan dalam pilihanraya.

Namun cadangan SPR ini ditentang oleh Pakatan Pembangkang yang mahukan dakwat kekal digunakan.

Maka SPR pun melayanlah permintaan kumpulan ini. Maka pada PRU13, Dakwat Kekal diperkenalkan untuk kali pertama.

Namun nak dijadikan cerita, muncullah individu-individu tertentu yang cuba mencari-cari kesalahan agar SPR dapat dipersalahkan.

Maka tersembullah nama Mejar Zaidi. Beliau membuat laporan polis bahawa dakwat kekalnya hilang setelah dibasuh dengan sabun. Maka setelah berbagai-bagai perbicaraan berlansung, akhirnya beliau dipecat. Dan diulangi, dia dipecat kerana ingkar dengan arahan tidak menyebarkan kawat tumpangan keluar kepada pihak media dan bukannya kerana isu laporan polis berkenaan dakwat kekal.

Seperti yang dirancang, SPR akhirnya menjadi mangsa keadaan. SPR yang tidak pernah sesekali mencadangkan dakwat kekal dijadikan 'mangsa' pembangkang sebagai modal menjatuhkan kredibiliti SPR selaku organisasi yang mentadbir perjalanan pilihanraya di Malaysia.

Namun pelik pula disini, setelah beberapa kali PRK berlansung pasca PRU13 seperti PRK DUN Kajang, PRK Parlimen Teluk Intan, PRK Pengkalan Kubur, PRK DUN Kuala Besut, tidak pula kita menyaksikan sebarang laporan polis berkenaan dakwat kekal tersebut. 

Apa yang pasti, dakwat kekal adalah senjata Pakatan untuk terus menjadikan SPR sebagai bahan kritikan. Untuk itu, adalah sewajarnya pihak SPR menimbang semula cadangan penggunaan sistem biometrik dalam pilihanraya yang akan datang.

Rujukan: 

SPR cadang guna sistem biometrik : http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0523&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_13.htm

SPR Cadang Guna Sistem Biometrik Pada Pilihan Raya Umum Akan Datang : http://web6.bernama.com/bernama/v3/bm/news_lite.php?id=595439

Tuntutan bersih : http://2.bp.blogspot.com/-TzZvh0mX8zc/UoBJMMTVDEI/AAAAAAAA7mw/gTP2YILuVwY/s1600/BERSIH_targets_25250.jpg
Read more ...

PERINGATAN KEPADA MEREKA YANG BERUSIA 40 TAHUN

Oleh : Ustaz Abu Hanim Mohd Riza

Kepada sahabat-sahabat yang dah menjangkau usia 40 Tahun... Mai baca ni sat... Jangan dok ketegaq sangat... Aku pun dah 40 tahun 8 bulan

Ramai tidak sedar dalam Al Quran ada menyentuh tentang usia 40an

حَتَّى إَذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِيْنَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِى أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِى أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِى فِى ذُرِّيَّتِى إِنِّى تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّى مِنَ الْمُسْلِمِيْنَ (١٥) الاحقاف

Apabila dia telah dewasa dan usianya sampai empat puluh tahun, ia berdoa: “Ya Tuhanku, tunjukkanlah aku jalan untuk mensyukuri nikmat Engkau yang telah Engkau berikan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku dapat berbuat amal yang soleh yang engkau redhai; berilah kebaikan kepadaku dengan (memberi kebaikan) kepada anak cucuku. Sesungguhnya aku bertaubat kepada Engkau dan sesungguhnya aku termasuk orang-orang muslim.” [Al Ahqaf: 15]

وفى تفسير ابن كثير: وهذا فيه إرشاد لمن بلغ الأربعين أن يجدد التوبة والإنابة إلى الله - عز وجل - ويعزم عليها.

Menurut Ibn Kathir, ayat ini memberikan petunjuk bahawa manusia apabila menjelang usia 40 tahun hendaklah memperbaharui taubat dan kembali kepada Allah 'Azza wa Jalla dengan bersungguh-sungguh.

Usia 40 tahun disebut dengan jelas dalam ayat ini. Pada usia inilah manusia mencapai puncak kehidupannya baik dari segi fizikal, intelektual, emosi, mahupun spiritualnya.
Doa yang terdapat dalam ayat tersebut dianjurkan untuk dibaca oleh mereka yang berusia 40 tahun dan ke atas. Doa yang menggambarkan jiwa yang bersyukur dalam menerima nikmat yang sempurna, kecenderungan untuk beramal, yang telah mempunyai keluarga yang harmoni, kecenderungan untuk bertaubat dan kembali kepada Allah Ta'ala.

Dalam ayat yang lain...

أَوَلَمْ نُعَمِّرْكُمْ مَا يَتَذَكَّرُ فِيْهِ مَنْ تَذَكَّرَ وَجَاءَكُمُ النَّذِيْرُ (٣٧)

Apakah Kami tidak memanjangkan umurmu dalam tempoh yang cukup untuk berfikir bagi orang-orang yang mahu berfikir, dan (apakah tidak) datang kepadamu pemberi peringatan?
[Al Fathir: 37]

عن مجاهد قال : سمعت ابن عباس يقول : العمر الذي أعذر الله إلى ابن آدم : ( أولم نعمركم ما يتذكر فيه من تذكر ) أربعون سنة .

Mujahid berkata, aku mendengar daripada Ibnu Abbas berkata :

" Usia yang Allah beri peringatan kepada anak Adam dengan

( أَوَلَمْ نُعَمِّرْكُمْ مَا يَتَذَكَّرُ فِيْهِ مَنْ تَذَكَّرَ وَجَاءَكُمُ النَّذِيْرُ ) ialah 40 tahun.
عن مسروق أنه كان يقول : إذا بلغ أحدكم أربعين سنة ، فليأخذ حذره من الله عز وجل .

Masruq berkata :

" Apabila seorang kamu berumur 40 tahun, maka ambillah peringatan daripada Allah Azza wa Jalla ".

Usia 40 tahun adalah usia matang untuk kita bersungguh-sungguh dalam hidup. Mengumpulkan pengalaman, menajamkan hikmah dan kebijaksanaan, membuang kejahilan ketika usia muda, lebih berhati-hati, melihat sesuatu dengan hikmah dan penuh penelitian. Maka tidak hairan tokoh-tokoh pemimpin muncul secara matang pada usia ini. Bahkan Nabi ﷺ seperti yang disebut oleh Ibn ‘Abbas:

عن ابن عباس قال أنزل على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو ابن أربعين فأقام بمكة ثلاث عشرة وبالمدينة عشرا وتوفي وهو ابن ثلاث وستين قال أبو عيسى هذا حديث حسن صحيح

“Diturunkan wahyu Rasulullah ﷺ pada usianya 40 tahun, lalu baginda tinggal di Makkah 13 tahun dan di Madinah 10 tahun, dan wafat pada usianya 63 tahun". [HR Tirmizi]

Ibnu Abbas Radi Allahu Anhu dalam suatu riwayat berkata:

من أتى عليه أربعون سنة ولم يغلب خيره شره فليتجهز إلى النار

“Barangsiapa mencapai usia 40 tahun dan amal kebajikannya tidak mantap dan tidak dapat mengalahkan amal keburukannya, maka hendaklah ia bersiap-siap ke neraka.”
Imam asy-Syafi’i tatkala mencapai usia 40 tahun, beliau berjalan sambil memakai tongkat. Jika ditanya, jawab beliau, “Agar aku ingat bahawa aku adalah musafir.

( قيل للشافعي - رحمه الله - : ما لَكَ تُكثر من إمساك العصا وأنت لست بضعيف ؟ قال : لأتذكر أني مسافر )

Justeru...apa yang perlu dilakukan menjelang usia 40 tahun...

1. Meneguhkan tujuan hidup
2. Meningkatkan kekuatan ruhiyyah
3. Menjadikan uban sebagai peringatan
4. Memperbanyak bersyukur
5. Menjaga makan dan tidur 
6. Menjaga istiqamah dalam ibadah dan perjuangan.

Sedikit tazkirah... Khas utk kita yang ke arah, di alam, di hujung dan telah melewati 40an
Read more ...

Friday, 6 February 2015

[VIDEO] NASIHAT SYEIKH SUDAIS KEPADA JEMAAH UMRAH



Intipati ucapan Syeikh Sudais, beliau memulakan ucapan dengan membaca beberapa peringatan dari ayat Al-Quran

1. Bukankah kami telah melindungi mereka dan menjadikan (negeri Makkah) tempat tinggal mereka sebagai tanah suci yang aman, yang dibawa kepadanya hasil tanaman dari segala jenis, sebagai rezeki pemberian dari sisi Kami? (Benar, Kami telah menjadikan semuanya itu), tetapi kebanyakan mereka tidak memikirkan perkara itu untuk mengetahuinya (serta bersyukur). (28:57)

2. Dan tidakkah mereka melihat dan memerhatikan bahawa Kami telah menjadikan (Makkah, negeri mereka) tanah suci yang dihormati, lagi aman; sedang orang-orang ramai yang tinggal (dalam daerah-daerah) di sekeliling mereka sentiasa diculik (untuk ditawan atau dibunuh) ? (29:67)

3. Dan (ingatkanlah peristiwa) ketika Kami tentukan bagi Nabi Ibrahim tempat Kaabah (untuk membinanya, lalu Kami berfirman kepadanya): "Janganlah engkau sekutukan sesuatu pun denganKu, dan bersihkanlah rumahKu (Kaabah ini) bagi orang-orang yang tawaf, dan orang-orang yang berdiri dan yang rukuk serta yang sujud (mengerjakan sembahyang). (22:20)

4. Menjadi tanggungjawab setiap umat Islam untuk mengikut sunnah Nabi ﷺ yang sahih.

5. Memperingatkan setiap jemaah umrah bahawa tujuan mereka datang ke Masjidil Haram adalah untuk beribadah kepada ALLAH subhana wa ta'ala.

6. Ini bertepatan dengan apa yang menjadi doa dan permintaan Nabi Ibrahim iaitu : "Dan (ingatlah) ketika Nabi Ibrahim berdoa dengan berkata: "Wahai Tuhanku! jadikanlah negeri Makkah ini negeri yang aman, dan jauhkanlah daku dan anak-anakku dari perbuatan menyembah berhala." (14:35)

7. Wahai Tuhanku, berhala-berhala itu telah menyebabkan sesat banyak di antara umat manusia. Oleh itu, sesiapa yang menurutku (dalam Islam yang menjadi peganganku) maka ia adalah dari golonganku; dan sesiapa yang menderhaka kepadaku (dengan menyalahi ugamaku), maka sesungguhnya engkau Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani (kiranya ia insaf dan bertaubat). (14:36)

8. "Wahai Tuhan kami! Sesungguhnya aku telah menempatkan sebahagian dari zuriat keturunanku di sebuah lembah (Tanah Suci Makkah) yang tidak tanaman padanya, di sisi rumahMu yang diharamkan mencerobohinya. Wahai Tuhan kami, (mereka ditempatkan di situ) supaya mereka mendirikan sembahyang (dan memakmurkannya dengan ibadat). Oleh itu, jadikanlah hati sebahagian dari manusia tertarik gemar kepada mereka, (supaya datang beramai-ramai ke situ), dan kurniakanlah rezeki kepada mereka dari berbagai jenis buah-buahan dan hasil tanaman, semoga mereka bersyukur. (14:37)

9. Mengalu-alukan kedatangan para jemaah umrah dan menasihati agar jemaah umrah tidak terikut-ikut dengan kepercayaan lain yang mungkin wujud dikalangan umat Islam yang lain melaikan apa yang telah ada didalam Al-Quran dan Sunnah Rasul-Nya S.A.W.

10. Dan (ingatlah) ketika Kami jadikan Rumah Suci (Baitullah) itu tempat tumpuan bagi umat manusia (untuk Ibadat Haji) dan tempat yang aman; dan jadikanlah oleh Kamu Makam Ibrahim itu tempat sembahyang. Dan Kami perintahkan kepada Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail (dengan berfirman): "Bersihkanlah Rumahku (Kaabah dan Masjid Al-Haraam dari segala perkara yang dilarang) untuk orang-orang yang bertawaf, dan orang-orang yang beriktikaf (yang tetap tinggal padanya), dan orang-orang yang rukuk dan sujud". (2:125)

11. Syeikh meminta para penziarah agar memberikan kerjasama kepada pihak pekerja terutama sekali mereka yang bertugas dalam projek perluasan Masjidil Haram.

12. Syeikh turut meminta para penziarah agar memberikan kerjasama yang penuh kepada anggota pihak berkuasa Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi yang mana setiap individu yang bertugas ini telah banyak berkorban dalam memastikan keselamatan dan keselesaan setiap jemaah umrah terus terjamin.

13. Syeikh turut menasihati kepada para jemaah agar menjauhi kawasan-kawasan yang sesak, tidak duduk di kawasan orang ramai melakukan tawaf, tidak duduk dihadapan pintu kaabah serta di Maqam Ibrahim serta berusaha melihat orang ramai melakukan tawaf.

14. Syeikh Sudais menyeru agar para jemaah agar memberi peluang dan ruang kepada jemaah lain untuk beribadah dengan penuh selesa dan kusyuk.

15. Syeikh juga menasihati para jemaah agar sentiasa bantu-membantu sesama muslim, membantu mereka yang susah, berlemah lembut dan tidak melakukan kekasaran sesama muslim baik dari segi fizikal mahupun perkataan.

16. Dan orang-orang yang mengganggu serta menyakiti orang-orang lelaki yang beriman dan orang-orang perempuan yang beriman dengan perkataan atau perbuatan yang tidak tepat dengan sesuatu kesalahan yang dilakukannya, maka sesungguhnya mereka telah memikul kesalahan menuduh secara dusta, dan berbuat dosa yang amat nyata. (33:58)

17. Syeikh menasihati para jemaah agar menyibukkan diri mereka dengan beribadah dan tidak menganggu orang lain yang sedang beribadah dengan aman.

18. Syeikh menegur perbuatan sesetengah jemaah yang terlalu sibuk bergambar yang mana secara tidak langsung telah menyebabkan hilangnya kemanisan dalam beribadah.

19. Syeikh Sudais menasihati para jemaah wanita agar memastikan diri mereka menutup aurat, menjauhi diri dari bergaul dengan kaum lelaki, dan menjaga anak-anak mereka selain menggunakan masa yang ada secara maksima untuk mendekatkan diri kepada ALLAH subhana wa ta'ala.

20. Syeikh berdoa kepada agar setiap usaha dan penambah baikkan yang dilakukan oleh penjaga 2 tanah suci umat Islam diberikan keselamatan, pertolongan dan keberkatan oleh Allah subhana wa ta'ala.
Read more ...

[E-BOOK PERCUMA] SOAL JAWAB ISU SYIAH DI MALAYSIA

Akhir - akhir ini isu Syiah hangat diperkatakan di seluruh negara sehingga ada negeri yang mengeluarkan fatwa mengharamkan penyebaran ajaran Syiah ini dalam kalangan Ahlus Sunnah wal Jamaah.

Di akhbar baru-baru ini menyatakan keahlian Syiah di negara ini mencecah sejuta orang. Namun mungkin ramai yang kabur mengenai penyebaran Syiah ini terutamanya bagi penduduk luar bandar sedang ia suatu fenomena bagi segelintir penuntut luar negara.

Syiah dianuti berleluasa di Iraq, Iran, Lubnan, Yaman, Bahrain, Kuwait termasuk di negara asia. Kumpulan Syiah ini dipercayai mula bertapak di Malaysia selepas kejayaan Revolusi Iran pada 1979.

Pengaruh ajaran dan fahaman kumpulan ini menular ke negara ini melalui bahan bacaan dan orang perseorangan sama ada yang berkunjung ke Iran atau yang datang dari Iran.

Haramkan Syiah

Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengisytiharkan Pertubuhan Syiah Malaysia sebagai pertubuhan haram, berkuat kuasa 24 Julai 2013. Ketua Setiausaha kementerian, Datuk Seri Abdul Rahim Mohamad Radzi berkata, ia diputuskan oleh Menteri Dalam Negeri berpandukan Seksyen 5, Akta Pertubuhan 1966.

Abdul Rahim berkata, pengikut Syiah pernah memohon mendaftarkan pertubuhan itu dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan di Melaka pada 18 Jun 2011, namun ditolak pada 4 Ogos tahun sama.

Manakala, Jawatankuasa fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam dalam keputusannya yang bertarikh 5 Mei 1996 mewartakan kesesatan Syiah dan mengharamkannya di Malaysia.

Antara negeri lain yang memfatwakannya haram ialah Selangor, Wilayah Persekutuan, Terengganu, Pulau Pinang, Negeri Sembilan dan terbaru Kedah juga dikatakan bakal mengeluarkan fatwa yang sama.

Pusat ajaran dikatakan mereka beroperasi sebagai ‘hauzah’ di Gombak, Selangor, Kedah, Perak dan Johor.

Read more ...

Thursday, 5 February 2015

[VIDEO] WHO ARE THE HOUTHIS?



Their quick and growing influence may pave the way for strategic shift in Yemen and the region. Presenter: Sami ZeidanGuests: Abubakr Al-Shamahi - British-Yemeni Journalist who writes for Al-Araby Al-Jadeed newspaper. Hussain Al Bukhaiti - Activist and Houthi supporter. Adam Baron - Political Analyst who focuses on Yemen and the Middle East.
Read more ...

Tuesday, 3 February 2015

KAJIAN UNIVERSITI MALAYA DAPATI MAJIKAN CINA RASIS & AMAL DISKRIMINASI

Oleh : Jebat

Anak Melayu sibuk berdemo,
Anak Cina sibuk belajar.

Anak Cina cemerlang,
Anak Melayu tunggang langgang.

Anak Melayu terus berterabur,
Anak Cina semakin teratur.

Anak Cina Kaya raya,
Anak Melayu Miskin melata.

Aduhai Nasib bangsaku.....
Read more ...

TAHNIAH KEPADA MANTAN CALON TIMBALAN KETUA MENTERI PULAU PINANG @realDrMAZA @drmazacom

Oleh : AJ

Pertama sekali aku dan rakan-rakan aku yang lain dari Team PenaMinang.com ingin mengucapkan jutaan tahniah dan syabas kepada Al-Fadhil Al-Ustaz Prof Madya Dato' Dr. Mohamad Asri bin Zainul Abidin diatas perlantikan semula sebagai Mufti Perlis menggantikan Dr. Juanda yang telah tamat tempoh perkhidmatannya.

Pada pendapat aku, ini semua kerja Allah. Allah boleh naikkan sesiapa dan Allah boleh turunkan sesiapa sahaja yang dia mahu. Malah ALLAH mempunyai kuasa menghalang sesiapa sahaja yang hendak dilantik ke satu jawatan yang dia tak layak mendudukinya. Kita semua tau, yang Mufti ni kan pernah gagal dalam usaha bagi dilantik menjadi Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang sebelum PRU13 (rujuk disini) .Maka, perlantikan ke jawatan Mufti semula pun kira oklah jugak kan?



Apa-apa pun, perlantikan beliau ini juga akan memberikan peluang kali ke 2 kepadanya untuk merasai:

1. Duduk di Jabatan yang tenang dan selesa selain mempunyai bilik khusus di dalam pejabat Mufti yang berhawa dingin yang mana pastinya aircondnya itu dibayar dengan wang rakyat.

2. Dapat macam-macam elaun seperti elaun keraian, elaun pakaian, elaun kerja luar dan pelbagai jenis elaun yang dibayar dengan wang rakyat. 

3. Dapat gunakan status jawatan dan kuasa untuk menghalang individu-individu yang tidak disukainya untuk menyampaikan kuliah di sekitar Perlis. 

3. Jadi pak sanggup dan kaki anguk kerajaan dan Sultan - Aku nak tengok dia berani tak nak tegur Istana dan Sultan. 

4. Boleh pi hotel mewah sana sini - London misalnya yang pastinya guna wang rakyat. 

5. Lawatan sana sini (teruskan kembara lagi dan lagi) - Walaupun pada hakikatnya lawatan itu semacam melancong sahaja - yang pastinya ianya juga menggunakan wang rakyat.

6. Masuk tempat mahal-mahal, goverment sponsor - yang pastinya menggunakan wang rakyat.

7. Ada Kereta rasmi - yang pastinya dibiayai oleh wang rakyat. 

8. Boleh bawak masuk kroni kerja dibawahnya atas nama 'Pegawai Khas' - yang pastinya gaji kesemua kroninya itu dibayar dengan wang rakyat.

9. Fly sana sini atas urusan rasmi dengan wang rakyat. 

10. Cukup bulan cucuk ATM korek gaji - yang pastinya gaji itu datang dari wang rakyat. 

11. Kalau ada majlis tertentu, dapat duduk kat kerusi VVIP - yang mana majlis tersebut kadangkala menggunakan wang rakyat.

12. Dan 1001 macam nikmat yang tak ada pada rakyat biasa - yang hampir pasti kesemuanya menggunakan wang rakyat.

Apa-apa pun aku tak berdengki dengan semua nikmat yang akan beliau terima sepanjang bertugas sebagai Mufti ini. Cuma satu jer pesanan aku, ingat semula segala kritikan yang kau lemparkan semasa kau tidak berjawatan dalam stuktur kerajaan, kerana jika kau terlupa, aku akan mengingatkan dengan cara yang pernah kau gunakan :)

p/s : Dia nilah Moptee yang pernah fitnah gua dan team gua ni Ulama Muda UMNO...Puihhh.. Bila kantoi menipu, terus block gua. (Rujuk sini) & (Rujuk sini)
Read more ...

Sunday, 1 February 2015

CALON SUAMI DIPERLUKAN @MelatiRahim NAK KAHWIN? #MinyakUntukNikah #NikahSekarang #MinyakMurah

Oleh : AJ

Inilah dia antara Wanita DAP yang paling glamor tatkala harga minyak mentah naik mencacak. Dia mendakwa, disebabkan harga minyak naik, menyebabkan beliau lambat untuk kahwin.

Namun alhamdulillah, doa wanita ini diperkenankan oleh Allah bilamana dunia kini berhadapan dengan situasi turunya harga minyak secara mendadak. 

Semoga Melati Rahim dipinang dengan kadar segera. 

Atau jika Melati Rahim nakkan kami, sila PM dengan kami yer.... Dan kepada Melati, jangan tunggu UMNO berkubur... Sebab Karpal Singh dah berkubur pun, anaknya masih tak kahwin-kahwin. Jadi janganlah ikut sunnahnya Karpal Singh. Ikutlah Sunnah Nabi kita, Muhammad ﷺ . Nabi ﷺ larang hidup membujang. Tak percaya? Boleh baca disini : http://www.penaminang.com/2014/07/larangan-hidup-membujang.html
Read more ...

[VIDEO] ANWARINAS DALAM HARAKAH MELENTING BILA DIPECAT



Oleh : AJ

1. Bekas editor Harakah, Tarmizi Mohd Jam naik hangin sebab dipecat tanpa diberikan peluang untuk membela diri. Malah beliau turut memuji Utusan Malaysia dalam memberikan keadilan kepada staf-staf yang buat perangai. 

2. Selain itu jika kita bandingkan lagi dengan kes Mejar Zaidi, beliau juga diberikan peluang mengemukakan rayuan dan membela diri oleh Mahkamah Tentera, tetapi enggan berbuat sedemikian.

2. Tarmizi juga mengakui bahawa KDN selama ini telah banyak 'menutup mata' dengan pelanggaran lesen Harakah - Bukti KDN dan Kerajaan mengamalkan konsep kebebasan bersuara, namun biarlah ada tahapnya.

3. Tarmizi menuduh Dewan Ulama / Ulama PAS lambat memberikan respon mengenai satu-satu isu. Berbanding dengan kumpulan Anwarinas dalam PAS seperti Khalid Samad, Hanifa Maidin dan Mujahid Yusuf Rawa. 

4. Pada pendapat kami, kemungkinan Tarmizi ini tidak memahami konsep Tabbayun (Menyeledikki) yang diamalkan oleh diamalkan oleh ulama PAS agar maklumat itu tidak menjadi fitnah kepada sesiapa.

5. Cepat respon tak bermakna dia betul. Dan lambat respon bukan bermakna dia tak tahu.

6. Tarmizi juga mendakwa Harakah tidak pernah mengeluarkan bayaran KWSP untuk staf-stafnya, malah untuk menubuhkan NUJ (Kesatuan Wartawan) di Harakah juga dilarang.

7. Nampaknya dalam bab ini, PAS lebih diktator dari UMNO. Apa-apapun, aku tak nak campur tangan, sebab kadangkala perlu juga kuasa diktator ni terutama sekali berhadapan dengan kumpulan budak-budak degil ni.

8. Akhir kalam, dah ko kena pecat, sudahlah. Rezeki ALLAH luas. Kalau nak sangat berkawan dengan DAP, hantarlah CV kat RoketKini.
Read more ...
© 2008-2017 PM Institute