ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Sunday, 16 November 2014

POWER RANGERS CIPTAAN ZIONIST

Oleh : Umar - Grup Hijrah Mahasiswa, Fakulti Perubatan, Universiti Malaya.


"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka." (Al Baqarah: 120)

Baru-baru ini, kami ada terbaca status Pengerusi Pro Mahasiswa Nasional, Saudara Abdul Muqit Bin Muhammad yang merupakan pelajar lepasan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Melayu (Kesusasteraan Melayu) dari Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya yang telah membuat perumpamaan bahawa mereka adalah kumpulan 'Power Rangers' yang kononnya menentang kejahatan. Penulis tak pasti apa motif graduan lepasan kesusasteraan Melayu ini membuat perumpamaan tersebut, namun pada pandangan penulis, selaku individu yang diberikan pendidikan formal, seharusnya wujud elemen berfikir sebelum berbicara. Berdasarkan pembacaan penulis selain maklumat yang penulis dapati dari rakan-rakan yang mengambil pengkhususan dalam jurusan Keusasteraan Melayu, mereka berkata, setiap perumpamaan yang dihasilka oleh bangsa Melayu, dibelakangnya wujud ideologi atau falsafah yang hendak disampaikan kepada generasi akan datang. Ianya tidak terhasil secara tiba-tiba atau secara suka-suka. Sebaliknya melalui pemahaman, kajian, analisis dan konklusi yang bangsa Melayu lakukan. Maka dengan menggunakan konsep dan pemahaman tersebut, penulis akan mengkaji terlebih dahulu, latar belakang karakter 'Power Rangers' yang hendak diangkat sebagai 'ikon' keadilan.


Kajian secara santai yang penulis lakukan telah menemukan penulis dengan individu dibelakang pembentukan karakter Power Rangers ini. Haim Saban dan Shuki Levy, kedua-duanya berketurunan Yahudi Amerika yang masing-masing merupakan pemodal dan pelabur media di Amerika Syarikat. Mereka inilah yang mencipta dan menerbitkan rancangan Power Rangers, sebuah rancangan yang mempromosikan keadilan melalui cara keganasan.

Haim Saban bersama 'Power Rangers' yang membunuh ribuan umat Islam Palestin

Jika anda pernah menonton power rangers, kesemua aksi keadilan ditegakkan melalui jalan keganasan. Letupan, tembakan, pembunuhan, adalah perkara biasa yang dilakukan oleh 'kumpulan baik' dalam siri 'Power Rangers'.

Secara tidak langsung, ianya telah menyemai satu ideologi dimana 'kezaliman' hanya boleh dimusnahkan dengan pembunuhan dan penghapusan.

Dan perkara itulah yang menjadi contoh sekumpulan kecil Mahasiswa Pro Pembangkang yang menamakan diri mereka dengan 'Pro Mahasiswa'. Sepanjang penulis di Kampus, setiap kali pilihanraya kampus, maka penulis akan mendengar dan melihat aksi ganas seperti merempuh HEP, mengoyakkan banner lawan, memfitnah, malah sanggup berlakon 'hilang' dan 'diserang' demi mendapat simpati mahasiswa.




Jika kita meneliti sirah perjuangan nabi, pembunuhan dan peperangan adalah jalan terakhir yang akan dilakukan oleh Nabi S.A.W sekiranya pihak musuh sudah melampaui batas. Namun sekiranya pihak musuh memohon maaf atau mengaku bersalah, maka Nabi S.A.W dengan hati terbuka akan memaafkan mereka.

Namun adakah pernah kita melihat 'musuh' didalam 'drama bersiri' Power Rangers dimaafkan di akhir episod? Jawapannya tidak. Kesemuanya mati dibunuh. Tidak wujud babak dimana ada diantara karakter 'kumpulan hero' tersebut berusaha mencari jalan perdamaian dengan kumpulan 'musuh' mereka.

Dan inilah yang sedang dimainkan oleh sekumpulan mahasiswa yang mengaku diri mereka sebagai pejuang 'keadilan'. Mereka menganggap kesemua pihak yang tidak bersetuju dengan mereka sebagai musuh, dan hanya melihat diri mereka sahaja yang benar dan betul. Ini ternyata bertentangan dengan sabda Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam, yang bermaksud 

“Setiap anak Adam pasti sering melakukan dosa dan kesalahan, dan sebaik-baik orang yang berdosa adalah orang yang rajin bertaubat”. (HR. Tirmidzi, Ibnu Majah, hasan)

Jadi disini, bukan sahaja perumpamaan yang cuba dibawa oleh individu tersebut satu kejanggalan, tetapi ianya juga bertentangan dengan dakwaan mereka bahawasanya mereka adalah anti-Zionis.

Pada akhirnya mereka ini adalah 'tentera zionis' yang telah dilatih hasil dari 'brainwash' yang dilakukan oleh siri Power Rangers.

Kesimpulan yang dapat kita lihat ialah, apa yang dilakukan oleh mahasiswa minoriti ini sebenarnya tidak lebih dari apa yang telah diatur, dicatur dan dirangka oleh Nasrani yang bernama Gene Sharp yang mendapat tajaan Zionist melalui. Baca strategi Gene Sharp dalam buku 'MENUJU DEMOKRASI TANPA KEKERASAN' dibawah ini.



Komen PenaMinang.Com : Dah tak ada IKON Islam ke nak dijadikan perumpamaan sehingga Karakter Zionis dijadikan IKON Keadilan?



Rujukan :

POWER RANGERS 
- http://en.wikipedia.org/wiki/Power_Rangers

SABAN ENTERTAIMENT 
- http://en.wikipedia.org/wiki/Saban_Entertainment

HAIM SABAN 
- http://en.wikipedia.org/wiki/Haim_Saban
-http://www.jewishjournal.com/cover_story/article/for_the_love_of_israel_health_care_and_power_rangers_20101110/

SHUKI LEVY 
- http://en.wikipedia.org/wiki/Shuki_Levy

GENE SHARP 
- http://www.thejewishweek.com/blogs/well-versed/jewish-influence-egypts-glorious-revolution-gene-sharp-reader
- http://rehmat1.com/2011/03/27/the-jewish-influence-on-me-revolutions/

4 comments:

  1. Dah tau lama dah psl penerbit/pengarah power rangers tu. Mereka mmg yahudi. Mmg diketahui lama dh...cara paling ampuh utk lemahkn umat islam adalah melalui perang saraf. Melalui kaedah2 sebegini la..seperti filem2. Dari situ peranan besar jalan cerita itu mempengaruhi minda mereka2 yg kurang ilmu tentang niat jahat yahudi. Kita begitu seronok tonton cerita2 itu dan seterusnye mempengaruhi minda kita dlm membuat tindakan2 harian.
    Bagi yg dh biasa dgn nama2 yahudi....mmg mudah mengenali mereka jika terpapar nama mereka diakhir sesuatu filem. Ada satu lagi cerita yg dipenuhi sarat dengan org2 yahudi dlm pembikinan cerita itu. Cerita kartun Smurf. Cuba lihat nama2 yg terpapar dipenghujung cerita smurf...spt penerbit/pengarah dan sebagainye. Majoriti adalah yahudi. Mempengaruhi minda anak2 islam dari kecil lagi terbaik. Tengok karekter katun tu pn warna biru dan putih. Lihat karekter utama...warna badan biru...dan biasa karekter tu guna topi dan seluar putih. So biru+putih pada karekter smurf....dan bendera israel biru dan putih. Adakah kebetulan? Lihat lagi pada lambang facebook. Laterbelakang biru....perkataan F guna warna putih. KEBETULAN lagi? Pernah tengok kaitan pencipta facebook dan illuminati? Cari dlm facebook....bkn rekaan...tapi mark zuckerberg terperangkap dlm satu temuramah....baju yg dipakainye ade lambang illuminati. FIKIR2kan lah.

    ReplyDelete
  2. butoh ko semua nak agenda yahudi

    ReplyDelete
  3. Artikel yg. BERNAS oleh nak Umar ni! T'KASIH - Makcik pun tak sedaq teantang ""Power rangers"-Zionis ni! Inilah jenis jenerasi muda dan MAHASISWA berilmu TULEN yg. kita perlukan - bukan MAHASEWEL LONGKANG yg. sampaikan "Power rangers"-ciptaan Zionis pula jadi ikon mereka! BANGANGnya!

    Begitu juga si mamat-graduan-Oxpot-kari-gatai-terhegeh-hegeh BERZUMBA; yg. harini menentang cadangan meletakkan calon Melayu di kawsn majoriti Melayu - kononnya jgn. ikut kaum tapi ikut siapa "boleh menang"! Agaknya si mamat ni pun banyak menonton "power rangers"-JAHANAM ni tak sampai otak pun dah jadi BANGANG; tahu nak 'menang' aja?! Kalau bubuh calon PENDATANG yg. sebenaqnya pun asyik kalah kat kwsn majoriti bumiputera ISLAM/Melayu (sebab dia takkan memperjuangkan Islam serta hak umatnya mahupun hak Bumiputera; dan kalau menang pun, terus GADAI hak/tanah BUMIPUTERA kita cthnya GerakanKAPIR di P. Pinang), itupun bukannya menang pun! Heran betul aku!

    Maka, kita memang tak perlukan MAHASEWEL-LONGKANG tapi jenis MAHASIWA-TULEN; yg. ilmunya cukup tinggi dpt. menganalisis dalaman dgn. amat terperinci mcm. nak Umar ni, bukan hanya luaran, serta yg. SOLEH! Mereka nilah bakal premimpin TULEN, yg. harapnya akan MEMPERJUANGkan Islam/umatnya serta hak Bumiputera.

    Makcik Sambal Bealacan.

    ReplyDelete
  4. Anon 18.54, T'KASIH juga atas maklumat ini -sampaikan Smurf tu pun ciptaan ZIONIS?! Patutlah ramai anak muda Islam/Melayu kita jadi BUAS!

    Dan si Zuckerberg, yg. menyokong "Arab Spring" dulu di Dunia Arab/Islam, disyaki cucu kpd. Zionist Rockefeller; dan di samping itu, si Zionist Rothschild, yg. menubuhkan ISrael bersama rejim British dgn. amat BUAS, ada pegangan saham 8% dlm. Facebk!

    Dan betul tu cakap anon, warna FcBk ni sama dgn. bendera Israel; juga lambang "Star of David" dlm. jaketnya - dia mulanya enggan tunjuk tapi sebab dah berpeluh panas, terpaksa buka jaketnya (kuasa ALLAH SWT; padan muka!) dan berjaya didedahkan wartawan licik tu, lambang dlm, jaket Zuckerberg ni yg. cuba diSEMBUNYIkan! Sebab itu Makcik tak dak FcBk!

    Lihat di - Youtube, bawah "Facebook ILLUMINATI MASON + Mino Nano"! Dan Freemason/Illuminati semuanya juga diKUASAI Zionis -lihat di http://www.globalresearch.ca/the-federal-reserve-cartel-freemasons-and-the-house-of-rothschild/25179 , The Federal Reserve Cartel: Freemasons and The House of Rothschild, By Dean Henderson, Global Research, June 08, 2011!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2016 Pena Minang Institute