ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Wednesday, 25 July 2012

KTMB BILA NAK SAMAN SUARA KEADILAN???


Aiceh...Suara Keadilan marah betul dengan Komuter. Kot ye pun marah dengan tindakan KTMB promosi wajah PM kita, janganlah sampai nak fitnah KTMB plak... Tuduh macam-macam, Komuter KTM tak selamatlah, buang duitlah...Yang naik pun geng korang jugak....


Depa kata rugi beli komuter sebab tak ada Cermin Sisi...Aih...Yang Kat Jepun (Sisi Kanan Atas) dan Eropah (Sisi Kanan Bawah) dah lama tak ada tu tak jadi masalah pun???


Inilah SUARA KEADILAN...


Dari pemimpin sampai ke penulisnya....


ADIL.....


Asal boleh nak jatuhkan imej orang...semua boleh. Matlamat menghalalkan cara.....

11 comments:

  1. naik kereta, kapcai dan mpv memang perlu cermin sisi

    takkan naik train atau kapal terbang nak pilih yang ada cermin sisi.

    apakah tanpa cermin sisi laptop tak boleh rakam aktiviti manusia?

    jurnalis kena fikir luar kotak baru dapat menulis artikel hebat

    ReplyDelete
  2. Mereka hidup zaman 60-an, perlu cermin sisi hatta pada basikal sekalipun.... dah rabun sangat bro....

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya dia orang fobia sangat tengok gambar najib. Agaknya kalau gambar najib tu ditampal kat pintu tandas, mesti dia orang akan buat cadangan supaya tandas tak perlu ada pintu pulak. Cerita tandas ni orang PR sensitif sangat sebab pemimpin mereka yang suka main yang bukan-bukan kat dalam tandas

    ReplyDelete
  4. dalam organisasi KTMB pun byk org2 pas,,bos2 atasan majoriti pengikut kuat pas.....aku berani cakap sebab aku salah seorang staf KTMB....kerajaan perlu pandang serius perkara ini sebab apa yang aku faham tiap2 tahun kerajaan BN memberi peruntukan yang besar utk KTMB meneruskan operasi tetapi tiada perubahan dari dulu hingga skrg....yang untung pihak atasan KTMB.Pihak SPRM harus menyiasat perkara ini "MENGAPA KTMB MENGALAMI KERUGIAN SETIAP TAHUN"ini melibatkan wang rakyat

    staf perihatin

    ReplyDelete
  5. Puak-puak Pro-Syiah ni apa peduli...Matlamat menghalalkan cara???

    Biar betul KTMB banyak orang PAS??? bleh percaya gak...cuma apa kata orang KTMB sendiri pergi report...

    ReplyDelete
  6. Masalahnya sekarang train KTM itu ada CCTV untuk pemandu melihat penumpang turun naik train ke??? kalau tak ada memang sepatut ada cermin sisi... Kebanyakan train yg tak ada cermin sisi sebab mereka ada CCTV di Driver Cab untuk mengawasi pengerakkan penumpang keluar masuk train... Jadi fikir-fikirlah sendiri.... Dan anda perlu tau apa bezanya konsep High Speed Train, Komunter dan Intercity train...

    ReplyDelete
  7. brader.
    kat europe ada station master atau konduktor untuk check org turun naik.
    saya dah satu eropah pusing naik ketapi.
    dari yang 160kmh sampai 260kmh (TGV).

    dia pakai teknologi WISEL.
    kalau tak tau. jgn nak memandai. nak bodohkan orang lagi.
    saya antara org yg tegar naik komuter. saya Salute usaha kwrajaan. seriously.
    kalau korang tanak naik takpe. tapi ada beratus ribu yg guna setiap hari dan BERTERIMA KASIH pada mykomuter baru.
    yang peliknya banyak jugak si sepet sibuk naik.

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa encik.. skrg dah canggih, ada yang pakai side mirror ada yang guna CCTV dan ada yg guna kedua2 skali..pilih yg mana nak pakai.. side mirror pon nak dijadikan isu.. carilah isu yg lebih baik... kalau tiada ilmu tanyalah pasti ada yg sudi mengajar.. jika begini caranya maka kamu sama saja dengan yang lain..x ada bezanya..

    ReplyDelete
  9. PKR ada bas sendiri yang ada gambar Anwar orang tak bising pun.. bila ada gambar najib bising pula puak2 tu..

    ReplyDelete
  10. Diorang ade cermin la, aku yang x naik slalu pon tau. Kalau tren tu nk berhenti, dia brenti dekat dengan mirror dkt platform tu. CCTV di Driver Cab tu boleh nampak driver je bang. Kalau CCTV kat luar ye la boleh nampak passenger. Bukan CCTV di Driver Cab, tapi Screen di Driver Cab. Lagipon, ade orang yang masuk terkedek-kedek ke bile kat pintu tu? Dan lagipon, ade button "Open the door" la kat pintu tu. Kalau dia tutup dulu bila kita dah sampai, tekan je la button tu. Terlepas nasibla.

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2017 PM Institute