Terkini

KERAJAAN SELANGOR BANTU AKTIVIS SYIAH

Oleh : Jebat

Nampaknya kerajaan negeri Selangor dibawah kepimpinan Khalid Ibrahim telah mengabaikan titah perintah Sultan Selangor yang menghalang mana-mana individu rakyat negeri Selangor dari menganut ajaran Syiah. Ini dapat dibuktikan apabila kerajaan negeri Selangor menyatakan kesediaan untuk membantu aktivis beragama Syiah, Khalid Ismath. 

Apakah Menteri Besar Selangor tidak mengenali apa itu SYIAH atau lebih mementingkan keuntungan politik berbanding keselamatan aqidah umat ISLAM? Wallahu'alam. Namun tuduhan ini ada asasnya. Kerana semua mengetahui bahawa di dalam PAS ada SYIAH yang diketuai oleh MAT SABU (Timbalan Presiden PAS) manakala Pengarah Pilihan Raya PKR Perlis, Mohammad Faisol Abdul Rahman, juga merupakan seorang penganut agama yang mencela sahabat nabi itu.


Jadi... Boleh dikatakan baik PAS ataupun PKR, kedua-duanya menjadi 'rumah perlindungan' kepada golongan pengkafir sahabat nabi.

Sumber : http://www.selangorku.com/?p=9486

1 comment:

  1. Rasullullah saw berdakwah, bersusah payah, dihina dicerca, berjihad bermatian matian, bukan utk diri baginda saw, tp adalah utk menyelamatkan umatnya termasuk kita hari ini dr azab yg besar di Akhirat. Yg mengaji sirah Nabi saw dan sahabat sahabatnya r. anhum. tentu dpt merasa betapa jerih payahnya, mengharungi segala kesusahan, kepayahan dan penderitaan mrk agar Islam tertegak dan hasilnya dakwah mrk sampai kpd kita hari ini. Hargailah perjuangan dan pengorbanan mrk dgn kita mentaati Allah swt dan RasulNya saw dgn mengikuti jejak dan contoh ikutan sahabat Baginda r. anhum. mudah mudahan dptlah kita bersama sama mrk nanti dlm kelompok golongan yg disebut sbg golongan 'an'amta'alaihim dan faizuun di Akhirat nanti.
    "Dan sesungguhnya telah Kami bangkitkan pd tiap tiap umat rasul (yg mendakwahkan), Sembahlah (ibadatilah) Allah swt (sahaja) dan jauhilah thaghut. Mk sebhgn mrk diberi petunjuk oleh Allah swt, dan sebhgn mrk telah tetaplah kesesatan bg mrk. Mk berjalanlah di atas muka bumi dan perhatikanlah (insafilah) bgmn kesudahan / akibat org org yg mendustakan (para rasul)." An Nahl 36.
    Jgnlah kita yg telah dilahirkan Islam sbg kurniaan besar dr Allah swt ini tersesat dr jalan kebenaran dan tidak menghargai anugerah nikmat besar Islam yg diberi Allah swt ini.

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.