Terkini

MALAYSIA SUMBANG 10 JUTA US DOLAR KEPADA PALESTIN - @KhairykjOleh : AJ
Video : Ihsan Abu Aqif Studio

KUALA LUMPUR : Malaysia telah menyumbang kira-kira 10 Juta Dolar Amerika Syarikat kepada rakyat Palestin sebagai usaha meringankan beban mereka yang menjadi mangsa kekejaman Zionis.

Perkara itu dimaklumkan oleh Menteri Belia dan Sukan merangkap Ketua Pemuda UMNO, YB Khairy Jamaluddin dalam satu sesi soal jawab dalam majlis solat terawih, tazkirah dan moreh yang dianjurkan oleh Biro IPT Pemuda UMNO Malaysia yang diadakan pada 11 Julai 2014, bertempat di Kelab Equstarian Bukit Kiara Kuala Lumpur, yang turut dihadiri Timbalannya Khairul Azwan Harun, dan barisan exconya yang lain.

Dalam masa yang sama beliau turut menegaskan, kepimpinan negara secara konsisten terus menyokong perjuangan rakyat Palestin bagi mendapatkan sebuah negara yang berdaulat dan bebas dari cengkaman Zionis.

"Kita tidak hanya memberikan sokongan moral, tetapi kita juga memberikan 'cash' dalam jumlah yang banyak." ujarnya dalam majlis yang turut dihadiri barisan kepimpinan pelajar dan alumni pemimpin pelajar seluruh Malaysia.

2 comments:

 1. Bah: pertama:

  Wah, kalau di peringkat GLOBAL, bukan main si mamat-LIBERAL ni nak tunjukkan seolah mcm. HERO Palestin; tapi kat NEGARA ISLAM kita ni sendiri; asyik menyebelahi MUSUH ISLAM! Aku takkan percaya si mamat-LIBERAL ni sampai bila-bila!

  Selain dari Draf Akta Harmoni-JAHANAM, ini satu lagi disyaki SENJATA MUSUH ISLAM yg. begitu licik, melalui pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, disyaki nak MENGHAPUSkan hak Keistimewaan Bumiputera termasuk Bumiputera Islam/Melayu dan mempunyai kuasa utk. memilih pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, terutamanya sebagai pegawai tinggi dlm. JPA - disyaki melalui hak asasi “KESAMARATAAN” Barat-ZIONIS dalam program “Felo Perdana”! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140710/dn_04/Kementerian-pantau-isu-militan-dalam-kalangan-belia ,Kementerian pantau isu militan dalam kalangan belia:

  PUTRAJAYA 9 Julai - ......Menterinya, Khairy Jamaluddin.....sidang akhbar selepas Majlis Penyerahan Felo Perdana kepada anggota Kabinet yang disempurnakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

  Program Felo Perdana yang melibatkan 84 mahasiswa serta graduan berumur di bawah 30 tahun itu merupakan anjuran Kementerian Belia dan Sukan dan telah diadakan buat kali kedua pada tahun ini.

  ......Dalam perkembangan lain, Khairy berkata, pihaknya telah mengemukakan cadangan kepada Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr. Ali Hamsa supaya mengambil bekas Felo Perdana yang berminat di dalam perkhidmatan awam untuk berkhidmat sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).

  "Mungkin ada di antara siswazah atau mahasiswa yang telah menyertai program Felo Perdana buat kali pertama sebelum ini berminat di dalam sektor awam, oleh itu kita kemukakan cadangan kepada KSN untuk dipertimbangkan," katanya.

  Dalam pada itu Khairy turut memberitahu, sebanyak 10 peserta Felo Perdana kali pertama telah diambil bekerja oleh menteri masing-masing selepas mereka selesai menjalani program berkenaan.

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. Bah. Kedua:

  Kerana kita tahu kalau si mamat-LIBERAL-kari yg- menguruskan calon Felo Perdana ni utk. bekerja di JPA, maka ini amat bahaya sekali! Dan dia nak calon-calon Felo Perdana ni diambil bekerja sbg. pegawai Tadbir Diplomatik! Kenapa KUASA yg. begitu BESAR diberi pd. si mamat-kari ni utk. masuk campur dalam pengambilan pegawai tinggi JPA, sedangkan dia ni si LIBERAL. yg. asyik MENJILAT MUSUH ISLAM!

  Tengoklah si LIBERAL-mamat-kari yg. memang makin MELOYAkan ini, yg. asyik BERANGAN dia ni memang bakal PM akibat dipuja EvangeliSStar, yg. asyik nak MEMPERTAHANkan Musuh Islam/umatnya! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

  Dan lihat bagaimana liciknya si PENYIBUK-mamat-kari nak pertahankan undg-undg si KAPIR Barat-ZIONIS melalui hak asasi ‘KESAMAAN‘ dlm. pekerjaan swasta dan awam, disyaki juga nak MENGHAPUSkan terus hak keistimewaan BUMIPUTERA yg. termasuk kuota istimewa pekerja BUMIPUTERA termasuk dlm. JPA, seperti Perkara 153 Perlembagaan Malaysia. Sepatutnya kajian UM itu digunakan utk. memastikan Perkara 153 tidak diJAHANAMKan si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS; bukan diselesaikan melalui hak asasi 'KESAMAAN' Barat-ZIONIS! Bahkan Perlembagaan Persekutuan pada perkara 38 (5) menyatakan dengan jelas perkara berikut :(5) Majlis Raja-Raja hendaklah dirundingi sebelum dibuat apa-apa perubahan tentang dasar yang menyentuh tindakan pentadbiran di bawah Perkara 153"! Jadi JGN. si mamat-kari ni nak tunjuk TERA dia, tak tentu pasal!

  Lihat di -
  http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140613/dn_23/Tangani-isu-ambil-pekerja-ikut-kaum ,Tangani isu ambil pekerja ikut kaum, Oleh FAZRINA AYU RADUIAN:
  SHAH ALAM 12 Jun - Langkah yang komprehensif perlu diambil bagi menangani isu diskriminasi pengambilan pekerja berdasarkan kaum di negara ini, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

  Beliau berkata, satu perbincangan di peringkat undang-undang akan dipertimbangkan dengan mengambil kira pelbagai aspek meliputi perpaduan nasional dan sudut ekonomi
  "Ada sesetengah negara mempunyai akta untuk melindungi hak sama rata pekerja dan tidak membenarkan diskriminasi terhadap latar belakang kaum daripada berlaku.

  "Ini adalah salah satu contoh yang mungkin boleh dipertimbangkan dan kerajaan perlu mempertimbangkan untuk menggubal undang-undang kesamarataan pekerjaan," katanya.....
  Beliau mengulas mengenai kajian yang dibuat oleh pensyarah kanan, Dr. Lee Hwok Aun dan Dr. Muhammed Abdul Khalid dari Jabatan Pengajian Pembangunan, Universiti Malaya selama tiga tahun untuk mengetahui sama ada panggilan untuk temu duga calon berdasarkan kualiti kelayakan atau berdasarkan kaum.

  Kajian tersebut mendapati kedudukan kaum calon lebih diambil kira berbanding kualiti kelayakan bagi mendapatkan pekerjaan dalam syarikat dimiliki kaum Cina dan syarikat antarabangsa yang pengurusan tertinggi dipegang kaum Cina di negara ini.

  Khairy berkata, kajian itu perlu dipandang serius kerana ia menunjukkan ada trend diskriminasi dalam alangan sektor swasta terhadap pemohon kerja berdasarkan latar belakang kaum.

  "Perkara ini telah saya bangkitkan dalam ucapan perbahasan dasar di Perhimpunan Agung UMNO lalu, sebagai kebimbangan dan jika kajian itu betul maka perlu kita tangani masalah ini dengan segera.

  "Selain itu, diskriminasi ini bukan sahaja perlu dilihat dalam sektor swasta malah dalam sektor kerajaan agar hak sama rata dapat dilaksanakan dengan baik," katanya.....

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.