POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

MASA UNTUK MAZA BUAT PERMOHONAN MAAF!!!

Oleh : AJ.

Sepertimana yang kami tegaskan sebelum ini, kami tidak mempunyai sebarang kaitan dengan iLMU / Ulama Muda UMNO. Ternyata ianya adalah satu FITNAH kepada organisasi kami (Pena Minang) dan iLMU apabila Pengerusi ULAMA MUDA UMNO / iLMU membuat kenyataan terbuka yang menafikan sebarang kaitan iLMU dengan Pena Minang atau mana-mana organisasi / individu yang dilihat cenderung kepada kenyataan iLMU / ULAMA MUDA UMNO dalam hal-hal tertentu. 

Sepertimana yang kami tegaskan, we are seperate entity. Walaupun kami kelihatan menyokong atau cenderung dengan kenyataan iLMU, tak bermakna kami bersama-sama mereka. (Rujuk senarai ahli jawatankuasa kerja iLMU : http://ilmuanmalaysia.com/tentang-kami/)

Seperti yang kami tegaskan sebelum ini, kami dah mula aktif dalam tahun 2008 sedangkan ulama muda pula baru muncul 2010. Masa itu MAZA pun masih menjadi mufti Perlis, dan kami pernah menyokong pendirian beliau (Sebelum dia terbang ke OXFORD). Maka dalam hal ini nampaknya Mantan Mufti Perlis telah membuat kenyataan membabi buta dan bersifat attacking kepada pihak-pihak tertentu sebagai 'escapism' dari ketidak mampuan beliau menjawab isu perjumpaan 4 Jam dengan Ketua UMUM PKR.

Dengan bangganya sekali lagi kami mengesahkan, TIDAK ADA sebarang ULAMA MUDA yang menulis dalam blog kami atas entiti Pena Minang. Sekalipun terdapat tulisan-tulisan mereka dalam blog Pena Minang, ianya adalah satu sebaran am atas tujuan akademik dan bersifat ilmiah.

Oleh itu kami berharap kepada Dato' Arif Perkasa Mohd Asri Zainul Abidin MEMOHON MAAF SECARA TERBUKA kepada ULAMA MUDA UMNO / iLMU kerana mengaitkan mereka dengan entiti Pena Minang. Mereka kumpulan orang baik-baik, sedangkan kami kumpulan orang nakal-nakal :P

Namun dalam masa yang sama sekiranya Dato' Arif Perkasa Mohd Asri Zainul Abidin mahu memohon maaf secara terbuka kepada kami (Admin Pena Minang) kami SEDIA DAN RELA MEMAAFKAN Mantan Mufti.

Kami juga berbesar hati sekiranya Dato' Arif Perkasa Mohd Asri Zainul Abidin, atas prinsip integriti, transperansi, ketelusan dan kebebasan maklumat, beritahulah kepada kami apa yang kamu minta dari ANWAR IBRAHIM dan apa pula yang ditawarkan oleh ANWAR kepada kamu tatkala perjumpaan 4 Jam dengannya.

=================================================================

KRONOLOGI KE'KANTOI'AN MAZA 

BUKTI MAZA MENGESAHKAN PERJUMPAAN BELIAU DENGAN ANWAR

SEDANGKAN DALAM TWITTER MAZA 'PURA-PURA' TAK TAHU...

BILA DAH KANTOI TAK BOLEH JAWAB SOALAN MUDAH KAMI, AKHIRNYA....
KAMI KENA BLOCK!!!! KEBEBASAN MEDIA DAN KEBEBASAN BERSUARA TELAH DIRAGUT. BELUM JADI YB DAH TUNJUK PERANGAI DIKTATOR!!!

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.