POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

OPS DAULAT : SELEPAS DUIT TABUNG MEMALI, PAS KINI NAK SAPU DUIT TABUNG LAHAD DATU.


Oleh : Jebat & Dr. Khan

PANDAI DEPA MENIPU!!!

Itulah ayat yang terkeluar dari mulut kami apabila mengetahui bahawa wang yang hendak disalurkan kepada Tabung Perajurit Lahad Datu tidak diasingkan sebaliknya disalurkan secara terus ke dalam akaun Maybank Islamic Parti Pro Syiah SeMalaysia (PAS).

Berbanding dengan kutipan yang dijalankan oleh pihak Media Prima yang mewujudkan satu akaun khas atas nama Tabung Wira Lahad Datu, PAS tidak mengarahkan pihak Maybank Islamic mewujudkan satu akaun khaskan atau akaun asing dari akaun induk parti berkenaan.

Jadi disini timbul persoalan difikiran kami ;

1. Bagaimana pihak bendahari PAS hendak membezakan wang sumbangan orang ramai khas untuk LAHAD DATU dengan wang sumbangan untuk PAS?

2. Jika ada wang sumbangan yang disalurkan melalui tabung berkenaan, bagaimana
bendahari PAS hendak mengenal pasti Wang itu adalah Wang Sumbangan Untuk Tabung Lahad Datu dengan Tabung PAS semasa?

3. Dimana integriti dan akauntabiliti PAS dalam soal pengurusan kewangan? Jika perkara yang sekecil ini pun gagal diuruskan dengan baik, inikan pula diperingkat negara.

4. Bagaimana pula kaedah agihan yang akan dilaksanakan ekoran pencampuran Wang akaun PAS semasa dengan wang kutipan Lahad Datu? Dan bagaimana pula dengan wang-wang yang dikutip melalui 'Tabung Milo' atas nama Lahad Datu? Adakah ianya akan diaudit lalu dimasukkan kedalam Tabung Lahad Datu atau disatukan atas nama Bendahari PAS???

Dan untuk rekod pembaca sekalian, sehingga hari ini PAS TIDAK PERNAH mengumumkan jumlah hasil kutipan wang berkenaan, berbanding pihak Media Prima yang mengumumkan kutipan Tabung Wira Lahad Datu kini hampir berjumlah RM4 Juta.

Jadi kepada PAS...kami nak bertanya...apa status wang kutipan itu sekarang??? 

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.