POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

[MAJLIS ILMU] DAURAH MANHAJ AQIDAH IMAM AS-SYAFIE BERSAMA SYAIKH DR MUHAMMAD BIN ABDIL WAHHAB AL-'AQIL (PROF MADYA DI JABATAN AQIDAH, UNIVERSITI ISLAM MADINAH)

Oleh : Abu Abdul Razak

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.

Dengan ini dijemput para sahabat, pencinta majlis ilmu untuk turut sama menyertai program daurah bersama Syaikh Dr Muhammad bin Abdil Wahhab al-'Aqil.

Daurah dengan tajuk Manhaj Aqidah Imam al-Syafie, ini akan berlansung di Universiti Antarabangsa Al-Madinah, Shah Alam. Majlis akan berlansung pada hari Khamis ini, 23 Mei 2013. Jam 8.30 malam. Penyertaan terhad kepada 200 peserta sahaja. Dapatkan PAS MASUK DI KULIAH-KULIAH BERIKUT

1. Kuliah Ustaz Dr. Fadlan bin Mohd Othman
Kitab : Manhaj at-Talaqqi wal Istidlal baina Ahlus Sunnah wal Mubtadi'ah 
Tarikh : ISNIN - 20 MEI 2013 - Selepas Isyak
Tempat : Tingkat 8, Plaza Masalam, Seksyen 9, Shah Alam.

2. Kuliah Ustaz Idris bin Sulaiman 
Kitab : Umdatul Ahkam
Tarikh : SELASA - 21 MEI 2013 - Selepas Isyak
Tempat : Tingkat 8, Plaza Masalam, Seksyen 9, Shah Alam.

Sedikit pengenalan kepada Syaikh: Beliau merupakan Prof. Madya di Jabatan Aqidah, Universiti Islam Al-Madinah Al-Munawwarah. Buku yang bakal didaurahkan adalah dimanfaat daripada tesis Phd beliau.

Makluman : Pengurusan Pena Minang tidak mempunyai sebarang kaitan dengan penganjuran majlis ini.POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.