POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

[DOWNLOAD EBOOK PERCUMA] VIRUS SYIAH KARYA DR. IHSAN ILAHI DHAHIR

Tajuk Buku : Virus Syi’ah : Sejarah Alienisma Sekte
Penulis : Dr Ihsan Ilahi Dhahir
Ringkasan dipetik dari : Galeri Niaga

Syi’ah adalah anak emas Yahudi. Orang-orang Syi’ah menggunakan kata/slogan “Penyatuan & Perpaduan” untuk menutup jatidirinya, melindungi identitinya, dan sebagai topeng akan wajahnya yang sebenar.

Hakikatnya telah sekian lama orang-orang syi’ah menaburkan dan menyebarkan virus/racun/dakyah melalui buku-buku yang berhiaskan nama agama Islam. Mereka berkata Tentang Allah Ta’ala, dengan mengatakan bahawa Allah mengalami sifat al-bada’ (lupa atau tidak tahu). Tentang al-Qur’an, mereka mengatakan al-Qur’an telah diubah. Manakala tentang Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, mereka mengatakan bahawa Ali B. Abu Talib radhiyallahu 'anhu dan anak keturunannya itu lebih jauh lebih mulia serta lebih baik daripada beliau Shallallahu 'alaihi wa Sallam. Bahkan kata Syi'ah, 'ali mencapai makam ketuhanan!

Tentang para sahabat Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam yang mana merupakan pembela agama ini, mereka mengatakan bahawa para sahabat itu adalah orang-orang yang berkhianat dan murtad sepeninggalan Rasulullah. Padahal, para sahabat itulah pembela agama sepeninggalan Rasulullah. Kemuliaan dan krebiliti mereka diperakui oleh al-Qur'an dan hadis-hadis Nabi sendiri. Di antara para sahabat itu terdapat para pembela Islam yang agung terdiri daripada tokoh-tokoh besar, seperti Abu Bakar, Umar al-Khaththab, Utsman B. Affan, dan isteri-isteri Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam yang merupakan Ummahatul Mukminin.

Dengan secara tulus, halus, dan berpaksikan kepada kebenaran buku ini bersikap transparen lagi ilmiyah membongkar sikap sebenar Syi’ah sebagai boneka Yahudi, yang dendam dan dengki terhadap kaum Muslimin.

Sebagaimana tergambar dalam aqidah Syi’ah tentang Allah Ta’ala, tentang Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, tentang para sahabat Rasulullah, dan isteri-isteri Rasulullah yang merupakan Ummahatul Mukminin. Maka, kita tidak akan dan tidak sepatutnya ragu lagi terhadap kesesatan kaum Syi'ah ini.

Demikian halnya kebohongan mereka atas nama aqidah taqiyah (kepura-puraan), sebagai slogan seluruh orang-orang Syi’ah. Mereka mengakuinya sebagai perbuatan yang paling baik dan ibadah kepada Allah yang paling agung. Disertai pula perbahasan berkenaan aqidah para imam mereka, prinsip-prinsip kelompok tersebut dan latar belakang konflik antara mereka dengan Ahlus Sunnah.

Semuanya dijelaskan oleh penulis dengan begitu jelas dan baik berpandukan rujukan-rujukan yang authenthic dan tidak menyebutkan sedikit pun berkenaan Syi’ah melainkan berpandukan dari sumber-sumber Syi’ah sendiri.

Untuk pengetahuan para pembaca, penulis (syaikh Dr. Ihsan Ilahi Dzahir) adalah seorang ulama pengkaji yang teliti dalam babnya. Sehingga akhirnya beliau dibunuh oleh Syi'ah ketika sedang memberikan ceramahnya di Lahore Pakistan. Beliau dibom oleh kumpulan Syi'ah di sana disebabkan terlalu geram dan bencinya kaum Syi'ah terhadap beliau yang banyak membongkar penyimpangan dan kesesatan Syi'ah. Beliau sempat dibawa ke Saudi Arabia ketika cedera parah untuk tujuan rawatan, tetapi akhirnya beliau pergi jua. Walaupun demikian, karya-karya yang beliau tinggalkan cukup banyak dan sangat bermanfaat. Terutamanya dalam bab berkaitan dunia tasawuf, kesesatan Syi'ah, dan pelbagai ajaran tarekat.

Untuk membeli dalam bentuk fizikal, sila layari :

http://galeriniaga.blogspot.com

atau

http://atsar.ilmusunnah.com/POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.