POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

SASARAN UTAMA AMERIKA SYARIKAT ADALAH ARAB SAUDI - USTAZ YAZID ABDUL QADIR JAWAS

Oleh : Jebat

INDONESIA, 16 OGOS 2013 - Ilmuan Islam tersohor di Indonesia, Ustaz Yazid Abdul Qadir Jawas menegaskan keganasan yang berlaku di Mesir pada ketika ini merupakan satu bentuk kezaliman penguasa.

Beliau berkata sedemikian dalam portal Hidayatullah.com pada Khamis, 15 Ogos 2013, selain disebarkan menerusi sesawang news.fimadani.com.

Sambil menyatakan kesedihan beliau melihat musibah yang berlaku di negara berkenaan, beliau turut menegaskan bahawa kejadian pertumpahan darah dikalangan kaum muslimin merupakan satu perkara yang amat berat disisi Islam.

Beliau yang juga penulis buku 'Prinsip Dasar Islam Menurut Al-Qur'an dan As-Sunnah Yang Sahih' turut menyatakan bahawa krisis yang berlaku di Mesir itu adalah sebahagian dari perancangan Amerika Syarikat dalam menguasai Mesir.

"Sasaran utama Amerika Syarikat adalah Arab Saudi. Mereka mahukan Arab Saudi turut sama mengadaptasi sistem pilihanraya demokrasi sepertimana yang terjadi pada Mesir."

Walaupun rampasan kuasa yang dilakukan oleh tentera Mesir adalah haram, namun beliau tetap menasihati umat Islam Mesir supaya menjauhkan sebarang tindak tanduk yang boleh mengorbankan nyawa kedua-dua belah pihak. 

"Hadapi kezaliman penguasa dengan sabar." ujarnya.POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.