MALAYSIA NEGARA SUNNAH - SYEIKH KHALID AL-GHAMDI (IMAM BESAR MASJIDIL HARAM) #PAU2013


Shaikh Al-Ghaamidi Imam Masjid Al-Haramain menyatakan kekagumannya pada komitmen Kerajaan Malaysia yang diketuai UMNO dlm memartabatkan Islam bahkan menyatakan bahawa Malaysia adalah NEGARA ISLAM PERTAMA secara tegas meletakkan Aqidah Ahli Sunnah wal Jamaah sebagai teras pegangan Islam di negara ini.

Dalam khutbah beliau, ulang beberapa kali bahawa Malaysia sebagai model negara Islam yang berpandukan Aqidah Ahli Sunnah wal Jamaah dan bermanhaj Wasatiyyah. Beliau menegaskan pentingnya pendekatan Ahli Sunnah dimartabatkan kerana asas Ahli Sunnah adalah kasih sayang, kesederhanaan & perpaduan. Justeru dia menyeru agar umat Islam bersatu di atas prinsip Aqidah yang satu sebagaimana yang terjelma di zaman Nabi dan para sahabat. Justeru pendekatan UMNO yang ingin memartabatkan aqidah Ahli Sunnah sebagaimana dlm perbahasan dan ucapan dasar Presiden amat bertepatan sekali.

Lagi gambar menarik di Abu Aqif Studio

Post a comment

1 Comments

  1. link abu aqif tu tak boleh bukak bro..

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.