POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

SYIAH MELAYU MAKI YUSUF AL-QARADAWI

Oleh : RPM

Dalam posting terdahulu, Agensi Berita Ahlul Bait pernah mengeluarkan artikel yang membantah dan menghina Dr. Yusuf Al-Qaradawi gara-gara beliau mengkritik kepimpinan Syiah di Iraq dan memuji kepimpinan Sunni di Arab Saudi.


Ternyata kenyataan beliau itu telah mengundang rasa marah dikalangan penganut Syiah terutama sekali di Malaysia. Dalam satu komentar yang dikeluarkan oleh Mahdawi Ali Akhbar, penama berkenaan telah menggelarkan Qaradawi dengan panggilan 'Joseph Qaradawi Mufti Nato'.

Dalam komentar tersebut itu juga, Mahdawi turut menyatakan bahawa dari perkataan Qaradawi itulah menjadi punca ramai manusia telah terbunuh.

Berikut merupakan sedikit bukti kecenderungan penama berkenaan terhadap Syiah :

Anda boleh check sendiri kat laman FBnya : https://www.facebook.com/adib.adnan.5245 [Itupun kalau dia tak padam lagi]

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.