POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

KENAPA GERAKAN MISIONARI KRISTIAN LEBIH PROAKTIF BERBANDING DAKWAH ISLAMIYYAH DI MALAYSIA?

Oleh : Rafi Awang Kecik

Assalamualaikum

Mengapakah di Malaysia agama Kristian berkembang dan agama Islam tidak ? KERANA ;

1) Orang Islam menjual / memperdagangkan agamanya. Air jampi di jual, Jus Tok Guru kononnya telah di jampi, Minyak ubat urut Anugerah kononnya di bacakan ayat suci 30 juzuk di jual dengan harga mahal. Agama Kristian tak jual malahan produknya di beri PERCUMA

2) Ustaz ustaz mengajar agama demand / meminta bayaran tinggi. Mubaligh Kristian berdakwah secara percuma. Sehingga jauh ke pendalaman. Malahan menanggung sendiri makan minum dan tempat tinggalnya.

3) Jabatan Agama Islam sibuk nak tangkap khalwat , orang pergi karaoke dan bernikah di Siam. Agama Kristian sibuk membantu org dalam kesusahan (janda miskin, mangsa tanah runtuh)

4) Gereja boleh dimasuki pada bila bila masa. Tetapi masjid di kunci. (Tak bagi orang masuk tidur kononnya)

5) Imam solat kerana waktu kerjanya (di bayar gaji). Paderi sukarela

6) Air zam zam di jual mahal. Tapi Kristian memberi Holly Water secara percuma

7) Jabatan Agama Islam sibuk menghukum dan menakutkan orang. Tapi Kristian sibuk berdakwah

8) Ustaz-ustaz sibuk menjual tanah suci. Membawa orang ke Mekah. Umrah. Harganya mahal. Bermotifkan keuntungan melampau. Paderi sibuk menaja orang-orang susah, membaiki rumah dan memberikan barang dapur.

9) Pegawai-pegawai jabatan agama Islam , jabatan zakat sibuk promosi nak naik gred bergaji besar. Bajet "pengurusan" lebih besar di bandingkan agihan kepada golongan asnaf. Paderi sibuk membuat kebajikan tak kira gred gaji mereka naik atau tidak.

10) Ustaz-ustaz sibuk menjadi Tok Bomoh boleh mengubati seribu macam penyakit. Paderi sibuk membina hospital

RENUNGKANLAH......

Wallahualam

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.