POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

BETAPA TONGONGNYA @fahmizainol_ BUDAK UM NI!!! @PMUM1314 #MH370 #PrayForMH370

Oleh : AJ

Adooiiii... Macam manalah Spesis KETONGONGAN ni boleh masuk UM tah. Aku pun tak tahu. Mungkin disebabkan Kouta Bumiputra yang diberikan, menyebabkan si TONGGONG ni diberikan juga kesempatan belajar di UM.

Ini adalah episod demi episod kebodohan, kebebalan, kebaghalan, si Fahmi Zainol selepas menunjukkan kebodohan dalam isu memfitnah HEP ekoran beliau 'tak jumpa surat' yang dialamatkan kepada MPMUM.

Kepada Fahmi Zainol al baghal wal bahalol (maaf yer...aku dah angin giler ngan kau) apa kau tak buat research ke bila bercakap? Library kat UM yang bukan main besar, apa kau tak buat rujukan ke? Or ko ni memang spesis cakap main bantai jer? 

Meh aku nak ajar sikit kau ni.

Tak ada dalam dunia ni, mana-mana kerajaan yang hantar Submarine / Kapal Selam bertorpedo untuk membuat S&R (Search and Rescue) di laut. Ini kerana, Submarine macam bertujuan untuk misi kententeraan dan bukannya untuk tujuan mencari dan menyelamat. Walaupun istilahnya kedua-dua masih dalam KELAS SUBMARINE, tapi dari segi bidang tugasnya tak sesuai langsung. Istilah mudahnya, walaupun sampan boleh berada diatas air, namun tak logik untuk digunakan untuk membawa muatan berupa kereta. Maka memerlukan Kapal yang besar untuk membawa muatan sedemikian rupa.

Kalau kau tak faham gak, kau boleh baca kat sini, apa itu Kapal Selam bagi tujuan menyelamat. Tolong maklum, teks ni dalam BAHASA INGGERIS. 

1. http://www.navy.mil/navydata/cno/n87/usw/issue_15/submarine_rescue.html
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Submarine_rescue_ship

Baca lagi episod kebodohan budak-budak UM kat sini :

http://www.seriuslahh.blogspot.com/2014/03/gempar-surat-surat-kepada-mppum-disekat.html

P/S : Tak semua budak-budak UM bodoh macam dia ni. Banyak yang baik. Cuma dia sorang jer yang bodoh tahap gaban. Namun dalam masa yang sama, aku rasa PR tentunya tidak risau...kerana dah ada bakal pelapis Nizar Jamaluddin.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.