POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

DISAAT ANGGOTA PENYELAMAT DAN AGENSI KERAJAAN SIBUK BERUSAHA MENCARI MANGSA PESAWAT #MH370 SI CINA DAP INI CUBA BERMAIN API PULAK!

Oleh : AJ

Inilah spesis pemakan babi yang kerjanya menyalak 24 jam sehari, 7 hari seminggu menyalahkan kerajaan sepanjang masa. Tatkala agensi pasukan penyelamat dan kerajaan sedang bersusah payah berusaha mengesan kedudukan kapal terbang MH370, si babi Kee Thuan Chye ini pula sibuk mempersoalkan itu dan ini, bagaikan dia seorang manusia paling sempurna dalam soal pentadbiran.

Bila kerajaan Malaysia "enggan" memaklumkan sebarang maklumat ekoran 'tujuan keselamatan' dituduhnya ianya satu kelembapan kerajaan dalam bertindak. Memanglah dasar cina tak reti bersabar. Apa kau fikir Laut Cina Selatan tu besar kolam mandi kau ke? Sedangkan kunci kereta kau yang kecil bila hilang dalam rumah yang besar pun kadangkala makan berjam-jam nak mencari, inikan pula sebuah pesawat yang kecil dilautan yang terlalu luas. Kepada Kee Thuan Chye, daripada anda menjadi Keyboard Warrior yang sekadar menaip secara mudah dan duduk selesa di rumah, apa kata anda ke Laut Cina Selatan untuk disepak punggung anda, sebagai satu manifestasi pelancaran 'pelan menyelamat' yang anda bangunkan untuk mencari mangsa MH370 yang hilang. Kami nak tengok sejauh mana perancangan anda..... 
Kapten Hafiz Firdaus Abdullah merupakan Juruterbang berpengalaman yang bertugas dalam Sistem Penerbangan Malaysia (MAS)

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.