POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

@DrZaharuddinAR MENJAWAB FITNAH 'ADMIN' @realDrMAZA @drmazacom TERHADAP ULAMA MUDAOleh : AJ

Dah baca kenyataan Dr Maza? Dah dengar penjelasan Dr. Zaharuddin berhubung isu ALLAH menentukan harga barang? So nak terima lagi perkataan 'orang yang bukan pakar'? Sendiri fikirlah.....

Sabda Nabi S.A.W

“Daripada Abdullah bin Amr bin ‘Ash r.a. berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW. bersabda: “Bahawasanya Allah SWT tidak mencabut (menghilangkan) akan ilmu itu dengan sekaligus dari (dada) manusia. Tetapi Allah SWT hilangkan ilmu itu dengan mematikan alim ulama. Maka apabila sudah ditiadakan alim ulama, orang ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin mereka. Maka apabila pemimpin yang jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa tanpa ilmu pengetahuan. Mereka sesat dan menyesatkan orang lain.” (HR Muslim)

“Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya.” (Hadis riwayat Al-Bukhari) 

Maza bukan pakar dalam bidang ekonomi, malah taraf analisis PHDnya hanyalah bertaraf Jayyid Jiddan.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.