POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

ANAK PAS YANG DAPAT MASUK UiTM

Oleh : RPM

Ini antara sebahagian kecil muka anak-anak pembangkang yang merasai nikmat dari hasil usaha pemimpin UMNO seperti Dato' Onn Jaafar, Tun Abdul Razak, Tun Hussien Onn, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Memang UiTM bukan UMNO yang punya. Tetapi pemimpin UMNO yang menubuhkan Dewan Latehan Rida kemudian berkembang menjadi Maktab MARA kemudian dikembangkan lagi menjadi Institut Teknologi MARA dan akhirnya diangkat dan diiktiraf menjadi Universiti Teknologi MARA.

UiTM sejarahnya tidak seperti UM yang lahir dari tangan-tangan penjajah.

UiTM lahir dari tangan orang Melayu yang mahu anak bangsanya mendapat ilmu agar tidak malu dengan kelemahan bangsa yang lalu.

Baca sejarah UiTM disini : http://www.arkibmuzium.uitm.edu.my/sejarahUiTM.htm

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.