POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

DR. ZAKIR NAIK DILARANG MASUK KE UK. RAJA SINDIR @realDrMAZA @drmazacom TAK NAK PERLI KERAJAAN @David_Cameron @BritishMonarchy ?Oleh : AJ

Siapa tak kenal dengan Dr. Zakir Naik. Seorang pakar dalam bidang Teologi dan perbandingan Agama. Sering berhujjah dengan orang-orang bukan Islam dalam soal-soal ketuhanan, agama dan yang berkaitan dengan Islam.

Namun aku baru tau bahawa Dr. Zakir Naik adalah salah seorang individu yang di halang memasuki negara bekas penjajah itu. Menurut kenyataan yang mempromosikan keganasan, kebencian dikalangan masyarakat dan menyokong perjuangan Osama. Baca disini : http://www.bbc.com/news/10349564

Sebagai peminat Dr. Zakir Naik, aku berharap agar team Dr. Zakir Naik dapat menghubungi Prof. Madya Dato' Dr. Muzabzib Al-Oxfordi Wal Queen Elizabethi dengan kadar segera.

Ini kerana Prof. Madya Dato' Dr. Muzabzib Al-Queen Elizabethi pastinya mempunyai ramai kenalan di Oxford yang mempunyai link dengan Istana Buckingham. Dan pastinya Dr. Muzabzib akan sedia membantu Dr. Zakir Naik, kerana maklum kita mengetahui, Raja Sindir Malaysia ini adalah seorang yang percaya kepada konsep kebebasan bersuara.

Jadi kita harapkan Dr. Muzabzib dapat menyindir Perdana Menteri Britian, David Cameron dan Queen Elizabeth II agar mambatalkan 'halangan masuk' kepada Dr. Zakir Naik ke UK. Tak guna hanya berani menegur pemerintah Islam, tetapi menelur untuk tegur penaja disana : Pemerintah UK.
(Tak ramai 'Ustaz Malaysia' yang dijemput hadir makan tengah hari melainkan mereka yang rapat dan dilihat 'moderate' mengikut sudut pandang negara Nasrani tersebut. Hanya Muzabzib sahaja yang dapat 'privilege' sebegini)


POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.