POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

CERITA BIL HOSPITAL KERAJAAN MALAYSIA (BAHAGIAN 1)

Oleh : Dr. Aznil Hisham

1- Seorang sahabat selalu update keadaan anak beliau pada ku. Bulan lepas aku melawat anak beliau. Comel & cerdik budaknya.

2- Adik ini berumur 3 tahun, menghadapi masalah paru-paru sejak lahir. Sering keluar dan masuk hospital kerana masalah paru-paru. Hopital kini adalah "rumah" bagi beliau.

3- Sebulan lamanya anak ini berada di wad. Anak kecil yang hampir sebaya dengan anak aku, tidak pernah menikmati kehidupan sebaik anak-anak lain. 

4- Detik gembira apabila beliau kini sudah boleh kembali ke rumah. Namun anak ini masih bergantung kepada bantuan oksigen 24jam. 

5- Si ayah bukan penjawat kerajaan. Si Ibu terpaksa berhenti kerja menjaga anak kecil ini dan 2 orang lagi adik-beradik.

----

Status ini bukan memohon simpati kalian.
Status ini hanya sekadar menyampaikan hajat besar si ayah kepada kalian.

Si ayah dengan rendah diri mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kepada seluruh rakyat Malaysia yg tidak sedikit pun merungut atau mengungkit dgn bayaran cukai mereka. TAHNIAH !!

Si ayah amat BERTERIMA KASIH kepada seluruh rakyat Malaysia yg MERELAKAN subsidi ditarik demi kebaikkan anak beliau dan mereka yg lebih memerlukan. TAHNIAH !!

Terima kasih rakyat Malaysia.

-Salam dari si ayah-

---

Nota kaki : 

26.3.13 :
Subsidi di beri = ~RM 24 000
Kos dibayar hanya RM 532

13.12.14 :
Sunsidi di beri = ~ RM 10 000
Kos dibayar hanya RM 503 

Komen Pena Minang : Cuba korang bandingkan dengan nilai rawatan yang sama di Hospital Kerajaan di Singapura. Layari laman web yang berikut : https://www.moh.gov.sg/content/moh_web/home/costs_and_financing/HospitalBillSize.html

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.