POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

MARI BERWAKAF DENGAN YAYASAN WAQAF MALAYSIA

SISTEM WAKAF TUNAI MALAYSIA 

Muslimin dan Muslimat yang dihormati,

Sistem Wakaf Tunai Malaysia merupakan sistem yang dibangunkan oleh Yayasan Waqaf Malaysia bagi memudahkan masyarakat untuk berwakaf tunai secara atas talian (online).

Sistem ini dilengkapi dengan Sijil Security Sockets Layer (SSL) iaitu ciri keselamatan yang akan melindungi data dan segala kepentingan sistem yang bertujuan memelihara segala maklumat pewakaf dan juga transaksi wakaf tunai yang dilakukan.

Melalui sistem ini, masyarakat boleh:

i. mendaftar sebagai pewakaf;
ii. melakukan transaksi wakaf menggunakan kemudahan perbankan internet;
iii. berwakaf melalui potongan gaji;
iv. menyemak status semasa transaksi wakaf yang telah dilakukan ; dan
v. mencetak transaksi wakaf yang telah dilakukan.

Untuk maklumat lanjut, layari portal rasmi YWM di alamat www.ywm.gov.my. Untuk terus ke Sistem Wakaf Tunai Malaysia, layari www.ywm.gov.my/ywm.

Ayuh semua, kita berwakaf! 

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.