POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

TENTERA MALAYSIA SERTAI LATIHAN ' JOINT GULF SHIELD 1' DI ARAB SAUDI

"Selamat datang, harimau Asia dan orang yang murah hati"
“Welcome, the tigers of Asia and its generous people”
Oleh : Anasz.

Malaysia menjadi satu-satunya negara Islam di Asia Tenggara yang menghantar anggota tenteranya bagi menyertai latihan ketenteraan 'Joint Gulf Shield 1' yang diadakan di Arab Saudi.

Latihan ketenteraan terbesar di Semenanjung Arab ini turut melibatkan 22 negara lain seperti Bahrain, UAE, Pakistan dan lain-lain.Latihan ketenteraan Gulf Shield 1 ini juga merupakan kelansungan dari eksais pertahan terbesar yang pernah diadakan di Arab Saudi pada 2016 North Thunder.Dalam masa yang sama, Malaysia terus menyatakan kesediaanya mempertahankan Makkah dan Madinah sekiranya kedua bandar ini menjadi sasaran mana-mana pihak yang cuba. Malah pada Mac 2016 yang lalu, Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak dengan tegas menyatakan bahawa, kestabilan Arab Saudi amat penting bagi Malaysia.

Rujuk :

http://www.utusan.com.my/berita/nasional/kestabilan-arab-saudi-penting-bagi-malaysia-1.197482
https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2017/07/307063/malaysia-sedia-pertahankan-makkah-madinah

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.