Terkini

PAKATAN SELANGOR GAGAL BAWAK 1 JUTA RAKYAT SELANGOR HADIRI #HKR112


Oleh : AJ

Mari fikirkan bersama. Malaysia terbina dengan 14 Buah negeri termasuk 3 Wilayah Persekutuan. Jumlah penduduk di Malaysia pula ialah 28.3 Juta. Negeri Selangor mempunyai kepadatan penduduk tertinggi dimana 5.2 Juta menetap di Selangor.

Diikuti Johor 3.4 dan Sabah 3.2 Juta.

Dengan Kekuatan Pembangkang di Setiap Negeri, dengan menolak kehadiran penduduk Sabah dan Sarawak atas faktor Logistik, mengambil SELANGOR sahaja selaku Negeri Pakatan PALING HAMPIR dengan KUALA LUMPUR, PEMBANGKANG MASIH GAGAL MENDAPATKAN ENROLMEN 1JUTA KEHADIRAN walaupun menguasai negeri yang mempunyai bilangan PENDUDUK yang TINGGI. 

Malah kehadiran SELURUH PIMPINAN PEMBANGKANG hanya mampu menarik seramai 45 Ribu peserta (Berdasarkan angka yang dikeluarkan Al-Jazeera). Itu pun setelah puas diajak dan diagkut dari LUAR LEMBAH KLANG seperti TERENGGANU, KELANTAN, PAHANG, KEDAH, PULAU PINANG, PERAK, JOHOR, PAHANG, dan PERLIS.

Maka logikkah 45 RIBU itu mewakili hasrat 28.3 JUTA? Sedangkan PERLAWANAN BOLA SEPAK FINAL ATM bertemu KELANTAN SAHAJA SUDAH MAMPU MENGUMPUL hampir 90,000 ribu rakyat Malaysia di STADIUM SHAH ALAM.

Sumber : 

EPU.GOV : http://www.epu.gov.my/

AL-JAZEERA : http://www.aljazeera.com/news/asia-pacific/


No comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.