Terkini

FATWA PENGHARAMAN SYIAH DI NEGERI PAHANG

Hukum Berpegang Dengan Ajaran Syiah

Tarikh Keputusan:  30 Disember 2011

Keputusan: 

Mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak Negeri Pahang yang bersidang pada 30 Disember 2011  telah membincangkan Hukum Berpegang Dengan Ajaran Syiah. Mesyuarat telah membuat keputusan seperti berikut:

Mesyuarat bersetuju memutuskan hukum berpegang dengan ajaran Syiah adalah diharamkan untuk diamal dan disebarkan di negeri ini disebabkan fahaman dan ajaran ini adalah bercanggah dan menyeleweng daripada pegangan ahli sunnah wal jamaah.

Status Penwartaan:  Tidak Diwartakan

Sumber : http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-negeri/hukum-berpegang-dengan-ajaran-syiah

1 comment:

  1. Jgn jadi "ghafil" yg jenis tak kisah, tak fikir, ikut aje la; dan jgn taksub, dibela walaupun salah, berfikirlah dgn waras, rasional dan fikiran yg terbuka; mintalah petujuk hidayah dr Allah swt, dan mintalah perlindungan drNya dr kesesatan, bila ikhlas insyaAllah ditunjuk dan dibimbing di atas Kebenaran dan insyaAllah selamat dr kesesatan.

    ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.