ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Monday, 27 January 2014

JAWATAN KOSONG : PEGAWAI IMIGRESEN GRED KP17

Pihak SPA telah mengumumkan akan melaksanakan urusan pengambilan jawatan kosong untuk Jabatan Imigresen pada Feb 2014. Terdapat 322 kekosongan untuk jawatan kerajaan Pegawai Imigresen Gred KP 17.

Calon-calon yang telah mendaftar permohonan bagi jawatan Pegawai Imigresen Gred KP 17 tidak perlu mendaftar semula. Namun demikian sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku.
Pegawai Imigresen Gred KP17

Tarikh tutup permohonan adalah sebelum atau pada 2 Feb 2014 jam 11.59 malam.

PERMOHONAN SECARA ONLINE DI PORTAL SPA : www.spa.gov.my

Pegawai Imigresen Gred KP 17
Kumpulan : Sokongan II
Kementerian / Jabatan : Jabatan Imigresen

Jadual Gaji :
GAJI MINIMUM : RM 936.00
GAJI MAKSIMUM : RM 3424.00
KENAIKAN GAJI TAHUNAN : RM 95.00

Syarat Lantikan Pegawai Imigresen Gred KP 17

Syarat Lantikan:

a)Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;
[ Gaji Permulaan : RM936.00 ] dan

b)Mempunyai syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera seperti yang berikut:
(i) tinggi sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu;
(ii) berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita;
(iii) mempunyai ukuran Indeks Jisim Badan (BMI) di antara julat 19 hingga 26;
(iv) mempunyai ukuran dada yang biasa sekurang-kurangnya 79sm dan semasa menarik nafas 84sm (lelaki sahaja);
(v) lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V6/9 tanpa menggunakan cermin mata;
(vi) pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat; dan
(v) diperiksa dan diperakui sihat untuk berkhidmat oleh pengamal perubatan yang berdaftar.

c)Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Deskripsi Tugas Pegawai Imigresen Gred KP 17

Tugas :

Bertanggungjawab menerima/menyemak permohonan daripada warganegara dalam urusan pengeluaran passport dan dokumen perjalanan, pengeluaran visa, pas dan permit kepada rakyat asing yang memasuki negara untuk tujuan melancong, melabur, berniaga, belajar dan sebagainya, membuat tugas-tugas penguatkuasaan dan tugas-tugas imigresen di pintu-pintu masuk.

200 comments:

  1. Hurm...saya dapat panggilan ni..tp bmi saya lbih.....bmi saya 28...jadi mgkin saya x hadir nnti....saya tggal di perak tp panggilan di mlaka...

    ReplyDelete
  2. Hurm...saya dapat panggilan ni..tp bmi saya lbih.....bmi saya 28...jadi mgkin saya x hadir nnti....saya tggal di perak tp panggilan di mlaka...

    ReplyDelete
  3. Hurm...saya dapat panggilan ni..tp bmi saya lbih.....bmi saya 28...jadi mgkin saya x hadir nnti....saya tggal di perak tp panggilan di mlaka...

    ReplyDelete
  4. dhia: awak dpt utk 18th aribulan ke?

    ReplyDelete
  5. dhia: awak dpt utk 18th aribulan ke?

    ReplyDelete
  6. waaa....sy ada dpt intview tuk jwtan ni tp xthu nk prpare apa....cmna ea?

    ReplyDelete
  7. kalau bmi x lepas dia xkan lepas yang lain ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..sy dh g 18hb rito..die byk tnya pasal pndapat mgnai imi. So kne cpt bfikir.gud luck! :)

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Sy da lepas td..alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sama la kte.. kt menara ansar kn? Lyna abis pkul brape?
      Hamizan

      Delete
    2. saya dekat Kota Bharu. Kul 10.30 da siap :)

      Delete
  10. dah lepas jgak 21 March 2014 di SPA melaka. hrap2 dpt berita baik

    ReplyDelete
  11. boleh share x ape yang ditanya??

    ReplyDelete
  12. Wew..xda calon sabah ke. Aha

    ReplyDelete
  13. ramai yg ckp keputusan keluar 7 april 2014.. betul ke?

    ReplyDelete
  14. Yeke betul keputusan keluar 7/4 ni..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...btl result dh kuar..bru je dpt email td...

      Delete
  15. yup...sblom masok bilik interview ritu ad sorg pgawai imigrsen dduk sembg ngan sy, die ckp result latest kluar 7april ni..sbb diorg nk pkai pgwai imgrsen cpt tok KLIA2 nk bkk blan 6 ni..mybe kluar 7april ni..nebes ni..last interview ritu,panel ad ckp kt sy "see u in servis"..cm xcaye..pape pn tnggu result..xde itam ptih ag xleh cmfm..kluar dri mlut org je..huhu..hopefully dpt..amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy lulus...alhamdulillah

      Delete
    2. Alhmdlillah..sy pn dpt..tol ckp pgawai tu..bnyk gak bnde sy sembg ngan die..mklom la..calon ke2 last intview ritu..huhu..die bnyk gak tlong tok jwb intrview tu....pd yg bjye congrt..pd yg x,sy doakn len kli korg dpt gak..insyaallah..see u guys at AIMM..:)

      Delete
  16. Alhamdulillah...dpt email dr spa..

    ReplyDelete
  17. hai2..ada sesiapa yg taw kat mna pusat latihan pegawai imigresen????

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://aimm.gov.my/
      bleh bkk sini...dkt PD..dpt ke?hehehe..

      Delete
  18. Assalamualaikum , sya ada pergi interview 25.3 hari tu , n smlm kputusannya Da kluar . Sya dpt calon Simpanan , tp x ada tulis calon Simpanan 1 tahun mcm org lain , hnya dikategorikan calon Simpanan . Apa mknanya ? Adakah sya berpeluang untk dpt kerja ini ? Hrap2 dpt .

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. dah dapat result~
    Tahniah! Anda telah berjaya temu duga. Surat tawaran akan dikeluarkan oleh SPA dan arahan melapor diri akan dikeluarkan oleh Kementerian/Jabatan berkenaan.
    Kementerian/Jabatan : JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA, TINGKAT 1-7 (PODIUM), BLOK 2G4, PRESINT 2, PUSAT PENT. KERAJAAN PERSEKUTUAN, 62500 PUTRAJAYA.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Asal aku pnye apply pgawai imgresen n17 kat lam spa dy tulis anda tidak kelayakan anda tidak melepasi kehenda spa,padahal aku pnyer bm kepujiaan kott t

    ReplyDelete
  22. Ada sesiapa yg da dpt surat lapor diri?

    ReplyDelete
  23. training dia mula bila ya? sesiapa yang tahu?

    ReplyDelete
  24. saya pun dapat jugak. calon johor.. kalau ade rezeki kita jumpa di PD. kalau tidak keberatan boleh add fb saya fadzli Affie Nadzam. sertakan pm calon imigresen. so sy kenal mana membe2 yg dpt.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun calon johor. Alhamdulillah.. dapat

      Delete
  25. sy pun lulus..alhamdulillah..dlm emel pihak spa ckp tggu surat lapor diri je..cuma nk thu brapa lama tempoh latihan ek..? ada sapa2 tahu? sy calon kedah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa sana nanti..
      Dri kedah jgk.

      Delete
    2. 2 bln http://cinta-sikerang.blogspot.com/2014/02/nia-di-aimm-akademi-imigresen-malaysia.html#comment-form%29

      Delete
  26. sy pun lulus..alhamdulillah..dlm emel pihak spa ckp tggu surat lapor diri je..cuma nk thu brapa lama tempoh latihan ek..? ada sapa2 tahu? sy calon kedah..

    ReplyDelete
  27. Saya pun lulus interview ni xsabar nak pergi latihan nanti..:)..Add facebook mazuin mazuen,

    ReplyDelete
  28. Sye llus gak...da tua bru dpat...kursus induksi 3 bulan di aimm port dickson n9...puas tye p x tau kursus start ble....

    ReplyDelete
  29. Sye llus gak...da tua bru dpat...kursus induksi 3 bulan di aimm port dickson n9...puas tye p x tau kursus start ble....

    ReplyDelete
  30. tahniah untuk yg dapat,sy dapat juga..bila ye surat tawaran sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun lulus gak..nk tnya..da yg dh dpt surat x..sy xdpt pun lg..bl start kursus

      Delete
  31. saya lulus juga...calon sarawak,,,so...jumpa sana nanti..^.^

    ReplyDelete
  32. i just found info...tarikh lapor diri is on 27th-28th April.....boleh tngok sini

    https://www.google.com/calendar/render?eid=aW5sbmwwYm1yZDY1Zjg1ZWlvY3Y4bDVpOTAgcHJvZ3JhbS5sYXRpaGFuLmFpbW1AbQ&ctz=Asia/Kuala_Lumpur&sf=true&output=xml

    ReplyDelete
    Replies
    1. presley, from mana awk dpt info ye? sy click kt link awk bg ni cuma google calendar..xda ape2 info pun..huhu

      Delete
  33. sa calon dari sabah, sa pun dapat juga, syukurla.... tp bila tarikh lapor diri dan bila mulai training?? nda sabar suda ni mau keluar dari dunia penganggur huhuhu

    ReplyDelete
  34. plese sapa tahu bila tarikh lapor diri???

    ReplyDelete
  35. bila agaknya tarikh lapor diri ye..asyik tgk tempat surat je..adushh..sape tahu??sape da dapat surat tawaran???

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa bulan kursus??dapat elaun x??hmmm...pening..interview pening dah dapat pun lg pening

      Delete
    2. klu x slap 2 blan, gaji dh jalan time training tpi elaun time kerja bru dpt kot

      Delete
  36. presley stewart: pa maksud lapor diri ar?? means lapor diri kita direct pg port dicksn ka?? maksudnya 27 april kita start gerak ke port dicsn la??

    ReplyDelete
  37. sy blum dpt surat pmberitahuan lpor dri.. ada yg dah dpt ke?

    ReplyDelete
  38. Training 3 bln, bermula 27/04/2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awak :) .sya pn dpt twran ni...awk dpt tau drimna info ni?...

      Delete
    2. Sy calon sabah.smpi jumpa nt

      Delete
    3. Saya tau dari ofis imigresen putrajaya, sumber sahih punya

      Delete
  39. Ada calon ppuan dr kedah x

    ReplyDelete
  40. Alhamdulillah.. Sy pown dpat.. See u all in PD sekiranya betol 27hb.4 nt.. Calon perlis..

    ReplyDelete
  41. btul ke 27hb??da dapat ea surat tawaran,mm knp xdpt lg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon belom dapat, tgh pening jugak sebb tadi dapat paggilan katanya kena lapor ke kl terus

      Delete
    2. sya dpt call suruh lapor diri di KL trus 27 april nati. tp xde pulak diorg sebut psl training

      Delete
    3. Saya lapor diri kat kl.. kita ada trainning ke??xada tulis pe2 pn..

      Delete
  42. Sy pun calon berjaya juga.tp blum dpt surat dri pihak spa.risau juga.siapa2 yg ada info share saja.

    ReplyDelete
  43. Adik bru dpt ari ni mmg 27april lapor diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. tlg bgi detail ape lg ade lm surat tu..tq

      Delete
  44. Dpt srat twaran ari ni reluh lapor diri 27 April ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bleh bg info skit x..bape bln training..

      Delete
  45. Serius dh dpat surat? Mmg 27.4?? Wahh.. Tgh mnunggu surat xdpat lg nie..

    ReplyDelete
  46. Wooo pasti aman jiwa yg da dpt surat..yg kitaorng ni..still tak tentu arah coz blum dpt surat..emm susah nk decide bla nk resign kat kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy bru dpt srt n dh kna resigx.xpsl2 kna pnalti sb quit keja notis xsmpi sbln.27hb4 dh kna lpor dr kt putrajaya.

      Delete
  47. Sy pun lulus..tp surat nape xdpt lg...da yg dh dpt ke..

    ReplyDelete
  48. Btl tu..surt nk resign xantr lg nie..

    ReplyDelete
  49. betul ke hujung bulan ni lapor? tender sebulan..hujung bulan ni belum sebulan lagi..n surat rasmi pn xde dpt pun lagi dr spa..sy call n org spa ckp selalunya 1-1 1/2 bulan..3 bulan maximum..hmm..n tadi sy buat terima surat tawaran kat page spa..kena print n bwk masa lapor nnt..

    ReplyDelete
  50. Ada yg sdh dpt srt tawaran ka? Ada calon sbh knl dlu Jap.

    ReplyDelete
  51. sy calon sabah... belum dpt g surat rasmi nie... risau lah..

    ReplyDelete
  52. Siapa ada id weechat? Share dulu lah bru blehkenal2. Anonymous ko ada id wechat n whatsapp ka? bru senang sikit klu ada kwn dri yg sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xda.. fb ada, laici fruit.

      Delete
    2. Done add.sy add guna akaun bru sy.ouh dri ranau juga

      Delete
  53. paan wahid ...saya dapat tau dari kalendar AIMM ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh okey thank you..jumpa di sana :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. nak link kalendar please.. tq

      Delete
  54. betul ke surat dh smpai? knapa sy xdpt lg?

    ReplyDelete
  55. kata org, pengngkutan kna tggung sndri.. btulka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://cinta-sikerang.blogspot.com/2014/02/nia-di-aimm-akademi-imigresen-malaysia.html#comment-form%29

      Delete
  56. Klu xdpt surat lpor dri ni mcm mn...blh dpt online ke...risau

    ReplyDelete
  57. Td call imigresen....dorg ckp lpor dri kat johor...mcm mn ni...ad ke org lapor dri kat sane

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pd ke johor...yg dh dpt surat tu bg info skit

      Delete
    2. sy pun kna sruh lpor diri kat johor.dia suruh buat mdical chckup n 27hb lapor diri.tp surat lpor diri blom ada g.xtau apa dokumen yg prlu dibawa.

      Delete
    3. saya dah dapat surat tapi lapor diri kat port dickson 27/04/2014...
      banyak kerja kena buat... kena buat akuan sumpah.. medical checkup..

      Delete
  58. apa no tel imigresen??nak kol jga la

    ReplyDelete
  59. dalam surat tu, ada ka dy suruh pg medical check up??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da sruh wt mdical ck up n da jgk kna psuruhjaya sumpah.sy dh dpt srt

      Delete
  60. Dorg ckp anta mlalui pos lju...stgh ari jumaat stgh ari isnin...die ckp sy lpor dri kt johor....no die 0388801058..mmg ad mdcal checkup..tu sy tny dorg...sy blm lg smpi surat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama..sy pn kne lapor diri kat jhr gak..btw..ada wechat x?senang nk share info..

      Delete
  61. surat xde.. kol pn xde. bingung lar.. knp ek tmpt lapor dri brbeza.. lagik, calon yg tggl tmpt jauh n trpksa gna kpl trbg mcm mna?

    ReplyDelete
  62. dah dpt. lapor diri kt melaka 27hb

    ReplyDelete
  63. muhamed iqbal ...boleh share x maklumat lapor diri tu...klau sudi add la wechat nunui920 ....

    ReplyDelete
  64. xpasti la semua org sama ke x. mgkin ada org kt negeri msg2 atau kt pd.

    ReplyDelete
  65. https://www.facebook.com/groups/854057261287617/members/ geng2 yg dapat peg imigresen.. sini saya dah buat group fb..jom bincang ramai2 sini

    ReplyDelete
  66. Mcm mna nie...surt xdpt2 lg...byk ke tmpt nk lapor diri...

    ReplyDelete
  67. Sy pun hari ini baru terima surat lapor diri dan kne lapor diri kt jabatan imigresen negeri kedah pada 27hb ni..interview itu hari dekat KDN kangar.. Dekat Surat ni dia ckp tuan dilantik sebagai pegawai imigresen gred kp 17 Dan ditempatkan Di jabatan imigresen negeri kedah.. Klasifikasi : keselamatan awam & pertahanan awam. Tarikh lantikan : tarikh melaporkan diri bertugas.. ADA LG surat2 yg lain suruh angkat sumpah, sruh wt medical check-up.. ADA x sapa2 yg tau APA maknanya Surat tu? Dan yg kene kursus dekat PD tu xdelah plak dinyatakan. Bleh add fb sy faiszal adnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pn dpt srt 2 tp kna lapor dr kt putrajaya.sy kol imgresen putrajay dia ckp lum kna antr training.msk keja dlu.xtau2 tmpt len cmna.

      Delete
    2. A-tone..saya pon dpt putrajaya..ade contact?wasap ke wchat ke fb ker..tgh pening ni.. :)

      Delete
    3. Da.fb email agoon_cat@yahoo.com

      Delete
  68. hukhuk..dapat di melaka...27/4 ni masuk tapi xdpt lg surat..diorg ckp batch pertama je yg pergi pd..800 org dapat so dlm 200 yg pergi kursus lagi 600 terus posting..lg bertambah pening...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesiapa yg xdpt surat try call 0388801058..

      Delete
  69. dpt surat semalam , lapor diri kt alor setar -fyruz-

    ReplyDelete
  70. Jom join group yg member kita buat ni.. sng skit nk sharing2 n bincang.. sbb sy pakai Bb susah skit nk comment kt sini.. terpaksa on laptop dlu.. -->
    https://www.facebook.com/groups/854057261287617/members

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nama group?, kna online pkai hnfon ,

      Delete
    2. Bg nma group....

      Delete
    3. sy pn lapor diri 26..leh x tubuhkan 1 grup wechat..lg mudah..

      Delete
    4. nma grup fb: KADET IMIGRESEN SIRI 2 2014

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. sy lapor diri 27hb kt johor..calon dr tganu..dh join group fb tp sape2 tlg approvekn..nme fb firdaus naim

      Delete
    7. ad y dr sabah lapor kt jb x??

      Delete
  71. Sy kol imigresen td...terus lapor diri kat johor...da yg kna lapor kat johor x...yg blum dpt surt tu try kol imigresen

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy baru saje terima surat tawaran..lapor diri kat jb gak 27.4..mcm rushing je..nk kene g medical checkup..angkat sumpah.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Awak dari mn...sy pon bru trime srt.....smggu je mase

      Delete
    4. calon terengganu..awk??...sape yg xdpt surat lg..better call pihak spa..then.tnya tempat korg posting

      Delete
    5. Sy dr slngor

      Delete
  72. adik saya dapat johor..lapor 27hb

    ReplyDelete
  73. sy lapor kt kt n9..taye solan kt imgrsen die suh refer srt twrn...

    ReplyDelete
  74. saya lapor diri kat putrajaya..xde trining 3 bulan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun ni ad 4 siri...jd tggu je ...utk training....600 org lg tgh tggu nk training

      Delete
    2. Sy pn kt putrajaya.sy tnya dia ckp keja dlu nt bru training

      Delete
  75. saya pon disuruh lapor diri ke kl terus, katanya kerja dulu dan akedemi tu kemudian kalo tak salah. tapi surat belum dapat lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sma la aku ek.direct lpor diri trus kL..xde nye pd.pening..kos sara hdup tggi cne..

      Delete
    2. Sy xnk kt kl tp dpt putrajaya..

      Delete
  76. ade sesiape dari perak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy perak...bru dpt surt td..kna lapor diri kat johor 277hb

      Delete
    2. Same...jap eh..nk bt group utk fb imigresen intake april214...hihi

      Delete
    3. Dh wat group bgthu

      Delete
  77. sy lapor diri 27hb 4 di anak bukit,kedah..
    surat baru dpt jam 2.30 pm td..
    xde info g pd ke apapun dlm surat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada surat apa lgi?

      Delete
    2. Klu xda...means lps lpor dri die akn bgtau korg pnmptn ktmn

      Delete
  78. sy pon dpt johor..de wechat x?

    ReplyDelete
  79. Jom join... fb group... pegawai imigresen intake april 2014

    ReplyDelete
  80. nama grup kat fb...jum semua add..KADET IMIGRESEN SIRI 2 2014

    ReplyDelete
  81. Sya ditempatkan di Putrajaya dan lapor diri di putrajaya...risau gak..saya calon dari sarawak..de sesiapa lagi yg dpt di putrajaya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya,.... jmpa sn k

      Delete
    2. from sarawak too..bok nk crik org sma sarawak..mlapor diri d putrajaya 27hb..sma ka?

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Sma...ble la duk umh sewa sama2...

      Delete
    5. saya lapor diri 27/04/2014.. bertempatkan di putrajaya...9am to 12pm...i got call contct number kat surat dia org ckp ada waiting list untuk kursus sebab calon ramai...tapi memang consider dah start bertugas dah..

      Delete
    6. Saya pn ptrajaya.calon dr penang

      Delete
  82. Ad sesiapa x yg dpt posting kt jb??n bleh tlg x approve sy kt group tu?? :)

    ReplyDelete
  83. Ad sesiapa x yg dpt posting kt jb??n bleh tlg x approve sy kt group tu?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy jb..surt bru dpt td...

      Delete
    2. Group fb yg mna..

      Delete
    3. Dah...surat pon bru dpt ptg td.. :)tman setia tropika kn...

      Delete
  84. Hi saya dari shah alam. Calon seremban. Nak area kl/shah alam. Sape nk tukar suka sama suka. Emel asyrafariffin88@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry salah emel. asyrafariffin88@gmail.com

      Delete
  85. adakah calon sabah yg dapat d putrajaya??

    ReplyDelete
  86. ada x calon yg kene melapor diri kt alor setar 27hb ni? kalau ada yg lelaki, boleh la pakat2 cari rumah@bilik sewa. kalau ada sudi2 lah whatsapp sy kt 013-9858712-faiszal.

    ReplyDelete
  87. sya dpt kne mlapor d putrajaya..so ble kne pgi PD??ditempatkan d jabatan imigresen putrajaya..kje tros ke ape?

    ReplyDelete
  88. Salam. Sy kena lapor diri di johor. Boleh x sesiapa tlng approve sy join group tu?
    -afifah azman-

    ReplyDelete
  89. Hi.. ada tak calon sabah yg posting di Johor.. ble jg cri kwn nk ke sna 27/4 ni.. klu sudi add me wechat . y-rely..

    ReplyDelete
  90. Salam..ade tak calon yang posting kt putrajaya 27/4 ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya, cal imigresen dy kata lapor diri jam 9 tp sa tak brapa jelas la... betulka?

      Delete
    2. Sy pon tgah pening ni..pasal lapor diri tu better smpai awal.tp mslah sekarang pasal rumah..awak ade contact?fb ker.

      Delete
    3. Ble la sme2 cri rumh sewa..

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  91. Aku dpt putrajaya jgk....sapa grk dr kedah?bleh whatsapp aku 0179880652-Syakir.bab umh bleh tmpang umh kwn aku dlu.

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  93. sy dpt kelantan... rumah memg xda ek..

    ReplyDelete
  94. Klate xtau la.tp klu bdok2 hok posting putrajaya mmg kne crik rumah sndiri..

    ReplyDelete
  95. kmi dah bertahun-tahun isi tapi satu apa respon pun xda walaupun bnyak kekosongan..

    ReplyDelete
  96. salam...tahniah semua.
    sy iv 19/11/2015 ini.
    doakan sy ye:)
    sy gov.servant juga..harap2 kalau rezeki dapat....gaji n servis sambung,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene pkai baju sukan terus ke pkai formal dulu?

      Delete
  97. Salam,sy pom sama iv 17/11/2015..ad rzki kite. Jumpa..matt 01129062822

    ReplyDelete
  98. Antara kj imigresen dgn penjara..mne lg baik ek..

    ReplyDelete
  99. Antara kj imigresen dgn penjara..mne lg baik ek..

    ReplyDelete
  100. salam..
    sy pn iv pd 18/11/2015 tu hari,
    fizikal lulus & temu duga lisan pn dh..
    sy gov.servant juga..harap2 kalau rezeki dapat....gaji n servis sambung

    ReplyDelete
  101. Ada ka yg dpt utk 2016 ni Johor ๐Ÿ˜Š?. Melapor para 15 Februaru 2016 nih

    ReplyDelete

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠู…

ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู… ูˆุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑูƒุงุชู‡

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2017 PM Institute