Terkini

KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA BAGI LEPASAN STPM DAN SETARAF SESI AKADEMIK 2014/15 BOLEH DISEMAK HARI INI

Keputusan Permohonan Kemasukan Ke IPTA bagi Lepasan STPM/Setaraf Sesi Akademik 2014/2015 diumumkan pada 12 OGOS 2014 (Selasa)

Untuk makluman semakan boleh dibuat melalui Portal Rasmi BPKP JPT (UPU) http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php atau secara sms (sila taip : UPU RESULT [No. KP] dan sms ke 15888.) Kelewatan SMS keputusan bagaimanapun mungkin berlaku disebabkan jumlah semakan yang tinggi. 

Nota tambahan :

• Rayuan Kemasukan Ke IPTA Bagi Calon Lepasan STPM/Setaraf Sesi Akademik 2014/2015 boleh dilakukan bermula pada 12 sehingga 22 Ogos 2014

• Keputusan Rayuan Kemasukan Ke IPTA Bagi Calon Lepasan STPM/Setaraf Sesi Akademik 2014/2015 akan diumumkan pada minggu ke-3 bulan September 2014

4 comments:

 1. Kepada yg dapatjawapan GAGAL, jangan putus asa. Ini kisah benar.

  Kami tulis surat kepada beberapa U merayu agar pertimbangkan semula permohonan anak kami dan memberi beberapa sebab yg munasabah. Semestinya kami iringi dengan doa dan solat hajat.

  Akhirnya beberapa U telah menalipon supaya dapat melapor diri pada tarikh yg baru !!!

  Kemungkinan disebabkan ada yg REJECT tawaran asal, surat kita menjadi rujukan utk pertimbangan. Alhamdulillah anak kami akan lapor diri semester 6 pada September 2014 ini.

  Cubalah.

  ReplyDelete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.