ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Wednesday, 29 October 2014

BEKAS PEGUAMBELA @Anwaribrahim MALUKAN PRESIDEN @PMUM1314 @fahmizainol_

Oleh : AJ

Amat memalukan bilamana seorang ketua pelajar dari sebuah universiti terkemuka di Malaysia dimalukan oleh seorang peguam yang juga merupakan bekas peguam kepada individu yang dibawa masuk oleh ketua pelajar berkenaan. Berikut merupakan respon dari mantan peguam Anwar Ibrahim bila mendapat jawapan balas dari Presiden Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya 2013/14

"Sah ada bingai tak faham English dan hanya dapat masuk Uni sebab usaha dasar pendidikan Kerajaan yang tidak abaikan kepentingan orang Melayu,,,

Dasar pendidikan sama ditentang oleh bingai yang peroleh manfaat daripadanya....Huraian ciri-ciri macai Anwar yang klasik..

Nak kata sarcasm pun, isn't that the lowest form of wit? Either way, he is a dumb ass!

Tolong hantar Kamus English to Malay untuk dia pls?

Akan mati kalau nak jelaskan apa itu Google Translate kepada dia!

In the land of the blind, the one eyed man becomes king.." (Link asal disini)

Jadi kepada VC UM amnya TNC HEA, khasnya, sila perkasakan matapelajaran subjek Bahasa Inggeris. Tak guna kejar ranking dunia dan mendapat status universiti penyelidikkan, jika anak bangsa sendiri gagal menguasai bahasa dunia.

5 comments:

  1. Bukan nak kata, apa yang UMNO cawangan buat untuk memperkasakan bahsa inggeris di kawasan majoriti Melayu khasnya di kampung-kampung dan pedalaman? kalau dari dulu setiap cawangan umno bekerjasama dengan sekolah2 pasti anak2 kampung kini sudah fasih berbahsa inggeris! tapi sayang, ketua cawangan umno sendiri hancuuusss.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun nak salahkan UMNO jugak??????

      Karang suruh belajar berbahasa Inggeris, pak lebai PAS pulak pergi hasut orang kampung cakap UMNO ni parti kafir, parti yang tak pentingkan Al-Quran, parti yang mementingkan bahasa kafir.....

      Kalau kepala HOTAK kau tu dah penuh dengan kebencian terhadap UMNO, memanglah semuanya kau akan salahkan UMNO.
      Hati kau dah tertutup, walaupun selama ini, UMNO lah yang membela Bangsa Melayu.

      Delete

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2016 Pena Minang Institute