ARTIKEL TERKINI

SUNNAH

SYIAH

SASTERA

EBOOK

Wednesday, 19 November 2014

@limkitsiang @cmlimguaneng MACAM MANA ANDA BELAJAR DI LUAR NEGARA TANPA SPM ATAU STPM?

Oleh : AJ

Kepada Lim Kit Siang, sebelum kami cabar orang lain apakah anak-anak menteri mendapat pendidikan di luar negara, kami cabar kamu untuk nyatakan dimanakah cucu-cucu kamu bersekolah. Kami bagi pilihan samada kamu maklumkan sendiri atau kami bongkar sampai ke cacing???


Jika kamu sendiri belajar di peringkat menengah hasil dan menyambung pengajian ke peringkat tertinggi di luar negara, tidakkah itu bermakna sistem pendidikan Malaysia berkualiti? Apa kamu fikir nak masuk ke Universiti sana tak perlu perakuan dari dalam negara? Dan jika kamu cuba nak menafikan, bagaimana pula dengan anak kamu sendiri Lim Guan Eng yang mendapat pendidikan di Monash University, Australia? Adakah dia main masuk tanpa perlu SPM atau STPM? Jadi aku nak tanya kau, SPM dan STPM ni dari sistem pendidikan dimana? Kepada Lim Kit Siang, anda taklah sepintar manapun jika dibandingkan Tun Dr. Mahathir. Anda sekadar bekas pelajar jurusan sains sosial dan kemanusiaan. Takat nak belajar 'Law' tak payah pi London pun takpa. Sama gak dengan anak kau. Setakat nak belajar perakaunan dan ekonomi, kat Malaysia pun dah berlambak-lambak.

Akhir kalam wahai pemakan babi, mana lu pi waktu Gelang Patah tenggelam?

No comments:

Post a Comment

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.

© 2008-2016 Pena Minang Institute