POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

[DOWNLOAD EBOOK PERCUMA] SYARAH RIYADHUS SOLIHIN JILID 5

Dipetik dari : Solusi Islam

Imam An-Nawawi Rahimahullah telah mengarang sebuah kitab sangat yang sangat bagus dan bermanfaat, dan tinggi nilai ilmiahnya yang diberi judul Riyadhus Solihin. Di dalam kitab ini, terkumpul hadis-hadis yang sahih berkenaan dengan adab, baik yang berhubungan dengan manusia dan Allah Subhanahu wa Ta’ala. Beliau telah menyusun kitab tersebut dengan sangat sistematik. Banyak ulama telah mensyarah Riyadhus Solihin. Sesungguhnya kitab ini telah memberikan manfaat kepada jutaan manusia selama ratusan tahun. 

Nabi Sallallahu Alaihi wa Sallam bersabda, "Barangsiapa yang mengajak pada petunjuk,maka ia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengikutinya, tanpa mengurangi sedikit pun pahal mereka." (Hadis riwayat Muslim)

Kelebihan Kitab Syarah Riyadhus Solihin

Buku ini merupakan salah satu dari sekian banyak syarah kitab Riyadhus Shalihin. Ada beberapa kelebihan yang terdapat dalam kitab Syarah Riyadhus Solihin karya Syaikh Muhammad Al-Utsaimin Rahimahullah. Antara lain ialah bahasanya yang mudah difahami, sistematik, fokus, dan contoh-contoh yang beliau berikan sangat mudah untuk diamalkan. InsyaAllah, kita tidak meragukan keilmuan penulis dan pensyarah kitab ini.

Untuk membeli kita ini secara fizikal, sila layari :

http://atsar.ilmusunnah.com/

atau 

http://www.ilmu-islam.com/

atau

http://bushraniaga.com/


POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.