POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

DR. USTAZ FATHUL BARI 'SEKOLAH'KAN TIMBALAN KETUA PENERANGAN DEWAN PEMUDA PAS PUSAT

Oleh : AJ

Perbincangan yang ada pada hari ini seharusnya menjurus kepada isu di Mesir. Namun tah apa yang terjadi, nampaknya saudara Kamaruzaman Mohamad, Timbalan Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Pusat asyik terkeluar tajuk sehingga seorang pemanggil dari Kedah menegur Kamaruzzaman agar fokus kepada tajuk yang dibincangkan dan tidak melalut. Cuma penulis sedikit terkejut bilamana seorang wakil dari PARTI YANG MENGAKUI MEMPERJUANGKAN ISLAM, TIDAK SEKELUMIT PUN MELONTARKAN AYAT-AYAT AL-QURAN MAHUPUN HADIS dalam menguatkan hujjah. Sebaliknya asyik berpusing-pusing mengenai DEMOKRASI TULEN... Sedangkan perkara yang berlainan pula terjadi pada wakil iLMU, Dr. Ustaz Fathul Bari yang tidak lekang membawakan dalil dari Al-Quran dan Hadis bagi menguatkan hujjahnya.Namun pujian juga seharusnya diberikan kepada beliau kerana menjadi satu-satunya wakil PAS yang mengakui bahawa Kerajaan yang ada pada hari ini adalah sebuah kerajaan yang SAH, walaupun beliau cuba melontarkan persepsi negatif bahawa terdapat kepincangan dalam sistem demokrasi di Malaysia.

PROGRAM 'LANSKAP @ TV1' PADA 23 OGOS 2013, JUMAAT.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.