POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

PUNCA KEHADIRAN #boMoH370 DI KLIA DIKENAL PASTI

Oleh : AJ

Tak sesuai sekiranya penulis mengutuk kumpulan peminat cerita Laksamana Do Re Mi ini. Walaupun ramai pihak yang mengatakan perbuatan kumpulan bomoh ini sebagai satu adegan memalukan negara. Penulis cuba bersikap positif disebalik ketidak mampuan penulis untuk menahan ketawa melihat aksi mereka di KLIA. Adapun kenyataan yang dikeluarkan oleh ketua boMoH370 mengenai tujuan dan kehadiran mereka adalah untuk "membantu" pasukan mencari dan menyelamat mengesan kedudukan pesawat MH370 yang hilang, disudut pandang penulis pula. penulis merasakan, kehadiran boMoH370 TEPAT pada masanya ekoran Kerajaan GAGAL menyiapkan saluran bagi mengurangkan tekanan warga kerja KLIA, MAS, keluarga Mangsa MH370 dan Media yang setiap masa menantikan berita terbaru mengenai nasib kehilangan pesawat MH370 itu.

)


Sekurang-kurangnya kehadiran boMoH370 ke KLIA dapat menghiburkan kesemua pihak yang tertekan buat masa kini.

Personafikasi dalam Adegan Tok Moh di KLIA

Kelapa : Injin Kapal Terbang
Bakul : Bagasi penumpang
Tongkat : Stereng kapal terbang
Tok Moh (Yang duduk Depan) : Kapten Kapal Terbang
Tok Moh (Yang duduk Tengah) : Penumpang
Toh Moh (Yang duduk Belakang) : Pramugara.

Tok Moh yang perempuan berdiri di Kiri : Pegawai Menara Kawalan.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.