POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

#PRAY4GAZA DOA QUNUT NAZILAH

Dipetik dari : Abu Aqif Studio


اللَّهُمَّ مُنْزِلَ اْلِكتَابِ ، سَرِيْعَ الْحِسَابِ ،اِهْزِمِ الإْحْزَابَ ،اللَّهُمَّ اِهْزِمْهُمْ وَزَلْزِلْهُمْ

Allaahumma munzilal-kitaab, Saree’al-hisaabi, Ihzimil-‘ahzaaba, Allaahumma ihzimhum wa zalzilhum

Ya Allah yang menurun kitab (Al-Quran), Yang cepat pembalasannya, Ya Allah hancurkanlah tentera al-Ahzab, Hancurkanlah dan goncangkanlah mereka (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

O Allah The Revealer of The Book (Al-Quran), The Most Immediate in Judgement, O Allah please destroy the Ahzab, Destroy and shake them (Narrated by Bukhari and Muslim)

Doa di atas adalah salah satu doa yang thabit dari hadis Nabi Salallahu Alaihi Wassalam yang boleh diamalkan di dalam qunut nazilah. Doa ini diambil dari kisah Nabi yang telah berdoa ke atas musyrikin yang berpakat dengan Yahudi memusuhi umat Islam di dalam Perang Khandaq. Allahua'lam

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.