POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

TIDAK BOLEH MERAYU TUKAR UNIVERSITI ATAU PROGRAM PENGAJIAN BAGI PEMOHON YANG BERJAYA MENDAPAT TEMPAT DI MANA-MANA IPTA - KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA

Dipetik dari FB : Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pendidikan Malaysia

PERHATIAN!

1) Pemohon yang telah BERJAYA ditawarkan ke program pengajian peringkat Ijazah Sarjana Muda (Degree) di IPTA TIDAK DIBENARKAN untuk mengemukakan permohonan e-Rayuan.

2) Seperti sedia maklum, keputusan permohonan adalah MUKTAMAD. Dasar Kementerian tidak membenarkan sebarang pertukaran UNIVERSITI dan PROGRAM PENGAJIAN di dalam IPTA.

3) e-Rayuan hanya kepada calon yang gagal mendapat sebarang tawaran sahaja yang layak mengemukakan permohonan rayuan

4) Pihak Kementerian Pendidikan tidak pernah melantik mana-mana ejen atau wakil dalam pengurusan pemilihan kes rayuan ke IPTA. Permohonan rayuan hanya di aplikasi e-Rayuan yang dibuka mulai 12 Ogos 2014 sehingga 22 Ogos 2014. https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu/POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.