POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

HARGA BARU LESEN KERETA DAN MOTOSIKAL DI MALAYSIA

Harga baru terkini lesen memandu kereta dan motor mulai 1 September 2014. Menerusi kenyataan rasmi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) pada 15 September 2014.

Pihak JPJ telah menetapkan harga siling (harga kawalan) lesen memandu mulai 1 September 2014 yang berkuatkuasa disemua Institut atau Sekolah Memandu diseluruh negara. 

Tujuan utama harga siling lesen memandu dikuatkuasakan adalah untuk mengelakkan sekolah memandu meletakkan harga lesen yang terlalu tinggi dan tidak munasabah. Oleh itu, sekolah memandu yang ingkar dan tidak mematuhi harga kawalan tersebut boleh dikenakan tindakan tegas. 

Panduan Kategori Kelas Memandu Malaysia JPJ Mulai 1 September 2014

B – Motosikal melebihi 500 cc
B2 – Motosikal tidak melebihi 250 cc
D – Lesen Kereta Transmisi Manual
DA - Lesen Kereta Transmisi Automatik


Sumber : http://www.melvister.com/2014/09/harga-terkini-lesen-kereta-dan-motor-mulai-1-september-2014.html

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.
Loading...