POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

[VIDEO] BAGAIMANAKAH RAKYAT AMERIKA SYARIKAT MEMILIH PRESIDEN?Oleh : AJ

Ada puak-puak bahalol pemuja Amerika Syarikat di Malaysia ini cukup 'beriman' dengan demokrasi Ala Amerika. Malah, undi popular pun mahu dijustifikasikan sebagai 'kebenaran' sedangkan negara Malaysia tidak memakai sistem seperti itu.

Kita memakai cara British dalam pemilihan ahli parlimen dan ahli dewan undangan negeri. Cuma dalam puak-puak yang memuja demokrasi Amerika ini, adakah mereka faham perjalanan pemilihan Presiden disana? Kerana ternyata apa yang ditunjukkan dalam video ini, nampaknya demokrasi di negara Uncle Sam tersebut jauh lebih zalim dari apa yang ada di Malaysia.


POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.