POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

KADAR PENGANGGURAN DI MALAYSIA TURUN 2.7%

KUALA LUMPUR – Kadar pengangguran Malaysia pada Ogos 2014 merosot sedikit kepada 2.7 peratus berbanding 2.8 peratus pada bulan sebelum itu, kata Jabatan Perangkaan.

Dalam satu kenyataan mengenai “Statistik Tenaga Buruh Malaysia’ hari ini, ia berkata, perbandingan tahun ke tahun itu menunjukkan kadar penganggguran lebih rendah 0.4 peratus pada 3.1 peratus pada Ogos 2013.

Kadar pembabitan tenaga buruh merosot kepada 67.1 peratus pada Ogos berbanding 67.4 peratus pada bulan sebelum itu.

“Penurunan 0.4 peratus ialah penerusan pengurangan pekerja dalam pasaran buruh sebanyak 0.4 peratus, terutama daripada kumpulan muda berusia di antara 15 hingga 19 tahun,” kata jabatan berkenaan. 

Sumber : Bernama

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.