POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

MAAFKAN PEMBUNUH SEKIRANYA BERJAYA MENGHAFAL AL-QURAN

Pembunuh, Faisal al-Ameri, mencium dahi Rabi'a al-Dousary, bapa individu yang dibunuhnya.
ARAB SAUDI : Seorang bapa yang kehilangan anak lelakinya akibat dibunuh bersedia mengampunkan pembunuh berkenaan sekiranya tertuduh berjaya menghafal keseluruhan Al-Quran.

Memetik laporan akhbar Al-Yawm (Arab Saudi), Rabi'a Al-Dousary, bapa kepada Allahyarham Abdullah berjanji untuk memaafkan Faisal Al-Ameri, sekiranya beliau menghafal kesemua ayat dalam Al-Quran sebelum meninggalkan penjara 

Rabi'a al-Dousary, bapa kepada seorang pemuda yang dibunuh bernama Abdullah, berjanji untuk memaafkan penjahat yang disabitkan, Faisal al-Ameri, jika dia berjaya menghafal semua Quran sebelum meninggalkan penjara, akhbar al-Yawm Saudi dilaporkan.

Ameri dijatuhi hukuman mati kerana membunuh Dousary semasa pergaduhan yang tercetus di kawasan kejiranan mereka.

Jawatankuasa Tinggi Penjara di Wilayah Timur Arab Saudi telah memujuk bapa mangsa terbabit untuk mengampuni dan memaafkan Ameri.

Bapa mangsa yang enggan menerima apa-apa wang gadaian darah, memberikan Ameri pelajaran jauh lebih berharga, dengan berkeras mahukan pembunuh anaknya itu menghafal al-Quran sepenuhnya sebelum pembebasannya dari penjara.

Dipetik dari : Al Arabiya

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.