POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

PERANG SYIAH HOUTHI DI YAMAN : MENTERI LUAR ARAB SAUDI "BASUH" MEDIA BARAT

Oleh : Jebat

Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al-Jubeir yang terkenal dengan kepintarannya berdiplomasi dan menjawab segala persoalan yang dibangkitkan oleh masyarakat barat terhadap negaranya, sekali lagi memalukan wartawan barat apabila mem'basuh' seorang wartawan yang cuba menyalahkan negaranya atas peperangan yang berlaku di Yaman. Video adalah seperti dibawah ini ;Untuk makluman pembaca, perang Arab Saudi dan negara GCC serta beberapa buah negara sekutu Arab Saudi yang lain ke atas Yaman adalah selaras dengan resolusi PBB 2216 Majlis Keselamatan PBB. Operasi ketenteraan yang bermula sejak 25 Mac 2015 ini adalah bagi mempertahankan kerajaan sah Yaman daripada diambil alih oleh Syiah Houthi yang mendapat bantuan daripada Iran.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.