POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

PASUKAN PERTAHAN UDARA ARAB SAUDI PINTAS PELURU BERPANDU SYIAH HOUTHIArab Saudi, 24 September 2017 : Pasukan Pertahanan Udara Arab Saudi semalam telah berjaya memintas peluru berpandu yang dilancarkan dari Yaman malam tadi. Dipercayai peluru berpandu yang dilancarkan oleh pakatan Syiah Houthi - Ali Abdullah Salleh menyasarkan serangan ke atas pengkalan udara pakatan tentera Arab yang terletak di Khamis Mushait.


Pada 25 Mac 2015, Arab Saudi dan negara arab yang lain telah melancarkan serangan ke atas kedudukan Syiah Houthi di Yaman sebagai salah satu respon dari permintaan kerajaan sah Yaman pimpinan Abdu Rabbo Mansour Al Hadi.

Untuk maklumat lanjut layari : 

1. http://www.penaminang.com/2014/09/houthi-dan-gerakan-syiah-di-yaman.html#axzz4tQLnwskL
2. http://www.penaminang.com/2017/02/ali-abdullah-saleh-penghancur-yaman.html#axzz4tQLnwskL
3. http://www.penaminang.com/2017/03/perang-syiah-houthi-di-yaman-menteri.html#axzz4tQLnwskL

Sumber : http://www.arabnews.com/node/1166411/middle-east

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.