POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

LAMAN WEB RASMI KDN SAHKAN MOHAMAD SABU SEORANG SYIAH


PUTRAJAYA : Hasil semakan yang dilakukan ke atas laman web rasmi Kementerian Dalam Negeri Malaysia mendapati bahawa Mohamad Sabu disahkan oleh KDN sebagai individu yang mempunyai kecenderungan dan terlibat dalam aktiviti Syiah.

Maklumat yang terkandung dalam Laman Web Rasmi KDN ini mengandungi 2 bahagian yang bertajuk :

a) KENYATAAN MEDIA KETUA SETIAUSAHA, KEMENTERIAN DALAM NEGERI, DATO SRI ABDUL RAHIM MOHAMAD RADZI MENGENAI PENGLIBATAN TOKOH POLITIK TEMPATAN DENGAN FAHAMAN SYIAH DI MALAYSIA, PADA 12 DISEMBER 2013 DI PUTRAJAYA (rujuk link : http://www.moha.gov.my/index.php/ms/kenyataan-media-kdn/1203-kenyataan-media-ketua-setiausaha-kementerian-dalam-negeri-dato-sri-abdul-rahim-mohamad-radzi-mengenai-penglibatan-tokoh-politik-tempatan-dengan-fahaman-syiah-di-malaysia-pada-12-disember-2013-di-putrajaya)


b) KDN SAHKAN MOHAMAD SABU ADA KAITAN SYIAH DIDAPATI PERNAH GESA UMAT ISLAM MENCONTOHI KEPIMPINAN ISLAM BERDASARKAN CARA IMAM KHOMEINI (Rujuk link : http://www.moha.gov.my/index.php/ms/berita-kdn/1232-kdn-sahkan-mohamad-sabu-ada-kaitan-syiah-didapati-pernah-gesa-umat-islam-mencontohi-kepimpinan-islam-berdasarkan-cara-imam-khomeini)

Berdasarkan rekod rakaman yang ada di Youtube, Mohamad Sabu juga didapati menyokong tindakan Bashar Al-Assad yang telah membunuh ribuan umat Islam di Syria. Malah tidak mahu menjawab apakah beliau seorang Syiah tatkala ditanya kedudukan aqidah beliau.


Laman Web Ini Telah Dipadamkan

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.