POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

ISLAM TIDAK TERBUKA ?


1. Yahudi hanya mengiktiraf Nabi Ibrahim, Nabi Yaakub, tetapi menolak kenabian Nabi Isa Alaihissalam.

2. Nasrani pula mengiktiraf Nabi Isa, Nabi Yaakub, dan Nabi Ibrahim tetapi menolak kenabian Nabi Muhammad Sallahu Alaihi Wassalam.

3. Islam, mengiktiraf kesemua Nabi dan Para Rasul yang diutus oleh Allah bermula dari Nabi Adam hinggalah kepada Rasulullah Sallahu Alaihi Wassalam.

4. Lalu Islam dikatakan agama yang jumud? Agama yang mementingkan diri? Agama yang tertutup?

5. Tatkala Yahudi mencela Nabi Isa dan Muhammad Sallahu Alaihi Wassalam, Nasrani menolak kehadiran Nabi Muhammad Sallahu Alaihi Wassalam, Islam satu-satu agama yang tidak membenarkan umatnya mencela mana-mana Nabi yang telah diutus sebelum Rasulullah Sallahu Alaihi Wassalam.

6. Jika Islam yang menerima dan mengiktiraf kesemua para Nabi dan Rasul ini dikatakan jumud, lalu bagaimana pula dengan Yahudi dan Nasrani? Adakah itu dikatakan sebagai suatu sikap terbuka?

7. Sekarang ni siapa yang lebih terbuka? Islam, Yahudi, atau Nasrani?

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.