Terkini

HAPRAKAH PUN DAH ROSAK AQIDAH???


Oleh : Central.

Mungkin terkesan dengan ucapan Pluralist Hishamuddin Rais, 'DUNIA INI MILIK KAMU', maka Harakah atau lebih tepat dipanggil HAPRAKAH dah buat kenyataan yang bertentangan dengan HUKUM ALLAH. Mungkin ini hasil 'TARBIAH' Ambiga, Nurul Izzah dan Hishamuddin Rais kepada akhbar milik PAS kot....Ye lah... Kalau nama ALLAH pun PRESIDEN depa boleh gadaikan, takkan Aqidah tak boleh???

Bandingkan kenyataan HAPRAKAH dengan FIRMAN ALLAH S.W.T dalam Al-Quran yang bermaksud ;

Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

No comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.