POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

USTAZ FATHUL BARI KENA TITIK DI KEDAH!!!


Oleh : AJ

Ustaz Fathul Bari dari CEO iLMUAN MALAYSIA memberikan respon kepada soalan yang dimanakah wujudnya KAFIR MENGKAFIR dalam amanat Hadi Awang 1981. Sedangkan yang diperkata dan dibangkitkan oleh Hadi Awang dalam AMANATNYA ialah :

a) BN / UMNO MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH

b) Mengekalkan PERATURAN KAFIR

c) Mengekalkan PERATURAN JAHILIAH.

Baik. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar pula IKRAR PAKATAN RAKYAT pada KONVENSYEN KALI KE 3 yang berlansung di Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar, pada 14 Januari 2012 yang lalu. Untuk makluman majlis ini turut dihadiri oleh Mursyidul AM PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Hadi Awang.


Maka berdasarkan IRAR ini AJ mengajak para pembaca yang budiman sekalian berfikir sejenak, adakah amanatnya ini sudah termakan kepada dirinya sendiri dan ahli PAS umumnya??? Jika UMNO ditentang oleh PAS kerana atas dasar UMNO yang dikatakan MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH, maka persoalan yang sama perlu dilontarkan kepada mereka antaranya ialah ;

a) Berdasarkan video yang dirakamkan, Pakatan Rakyat BERJANJI akan MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN. Adakah amanat ini terpakai kepada kelompok PAKATAN PEMBANGKANG termasuk PAS sendiri ekoran PAS merupakan KOMPONEN dalam PAKATAN PEMBANGKANG??? Jika tidak kenapa? Dan jika hanya untuk UMNO mengapa? Adakah PAS merasakan diri mereka lebih maksum dari orang lain?

b) Sejauh manakah usaha PAS yang berada dalam PAKATAN PEMBANGKANG di negeri KELANTAN, KEDAH, PULAU PINANG, dan SELANGOR untuk mengubah sistem undang-undang KAFIR kepada undang-undang ISLAM. Kenapa hampir 4 tahun (kecuali Kelantan) Pakatan dan PAS masih tidak menjalankan usaha yang drastik merangka undang-undang ISLAMIK. Adakah ini juga membolehkan PAS di KELANTAN, KEDAH, PULAU PINANG dan SELANGOR dianggap kafir?

c) Adakah PAS dalam PAKATAN telah berjaya mengubah peraturan-peraturan kecil dibawah bidang kuasa Kerajaan Negeri Pakatan kepada nilai-nilai yang lebin ISLAMIK berdasarkan Al-Quran dan hadis. Jika YA, mana buktinya. Dan jika Tidak mengapa?

Jika diteliti ternyata Amanat Hadi Awang adalah amanat yang telah memakan dirinya sendiri dan PAS secara amnya. PAS kini dalam kehancuran hasil tangan-tangan pemimpinya yang ego, perasan maksum dan gemar mengkafirkan orang ISLAM yang lain.

==================================================================

BUKTI HADI AWANG TIDAK KONSISTEN DALAM SETIAP PERKATAANYA.


POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.