POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

HANYA DI IRAN : ANAK DARA DIPAKSA MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS SEBELUM KE TALI GANTUNG

[Gambar Hiasan]

Tehran, Iran – Seorang pemuda telah dipaksa untuk 'berkahwin' dengan seorang gadis di Iran sehari sebelum gadis berkenaan dihukum bunuh. Tujuan 'perkahwinan' tersebut berlansung semata-mata bagi membolehkan hukuman mati dilaksanakan keatas gadis berkenaan.

Remaja lelaki yang tidak dimaklumkan identitinya itu merupakan pengikut pemimpin Spiritual Iran, Ali Khameini. Memetik laporan The Jurussalem Post, pemuda yang baru berumur 18 tahun ini telah diberikan kebenaran untuk berkahwin dengan wanita muda yang akan menjalani hukuman bunuh.

Berdasarkan undang-undang Agama Syiah di Iran, seseorang wanita yang masih dara tidak dibenarkan untuk menjalani hukuman mati. Maka untuk 'mengesahkan' undang-undang berkenaan, pemerintah Iran telah mengadakan upacara 'perkahwinan' kecil-kecilan dengan seorang pemuda yang 'terpilih' pada malam sebelum wanita muda berkenaan menjalani hukumannya.

Usai 'perkahwinan' pada malam itu, wanita dan pemuda berkenaan telah melakukan hubungan seks yang sekaligus meragut 'daranya' lalu membolehkan hukuman mati dilaksanakan pada keesokkan harinya.

“Saya menyesal kerana telah melakukannya (hubungan seks) meskipun perkara itu 'sah',”

Pemuda berkenaan menambah, dirinya tidak akan pernah melupakan saat-saat ketika malam menjelang hari hukuman mati isterinya. 

“Saya selalu teringat saat dia menangis setelah hubungan seks itu selesai,” ujarnya.

“Dan saya tidak akan pernah lupa ketika dia mencakar-cakar wajahnya dengan kukunya sendiri sehingga terjadi luka hasil goresan,” ceritanya sedih.POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.