POLITIK

[POLITIK][bleft]

ANTARABANGSA

[YAHUDI][bsummary]

EBOOK PERCUMA

[EBOOK][twocolumns]

MENILAI KUALITI SOLIDARITI BERSAMA SEGELINTIR PEMIMPIN MAHASISWA SEWEL UNIVERSITI MALAYA

Oleh : Pejabat Pena Minang

Kami selaku alumni Universiti Malaya dan juga alumni Universiti Teknologi MARA menyeru kepada adik-adik mahasiswa agar usah membuang bersama-sama kumpulan yang telah merosakkan nama baik universiti kita.

Untuk rekod, muka-muka diatas ini bukanlah muka terbaik yang perlu anda berikan sokongan. Ada diantara mereka, mempunyai kes bersedudukkan dan ada pula yang mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang pemimpin pelajar.

Berikut adalah buktinya.

1. Muhammad Khairul Anwar Bin Kamaruddin, seorang ahli Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya (Exco Kebajikan dan Aduan) dari Kumpulan Pro Mahasiswa UM, Fakulti Pendidikan.
Macam mana bos, macam tulah anak buahnya. Hampeh!

Sumber : Sebastian Phiu

Soalan kami, siapakah perempuan ini? Mengikut auta karek yang dinyatakan oleh Khairul, perempuan yang berada diatas ribaanya adalah 'anak buahnya'. Soalan kami, layakkan seorang abang saudar atau bapa saudara membawa anak saudara / adik saudara ke tempat seperti ini a.k.a : karaoke? 

2. Fahmi Zainol dan Yuhong. Muka-muka yang kantoi dalam memberikan perkhidmatan ketika minggu haluan siswa.


Tambahan, Fahmi Zainol juga didapati terlalu bodoh dalam berbahasa Inggeris. Rujuk disini : http://www.penaminang.com/2014/10/bekas-peguambela-anwaribrahim-malukan.html#axzz3I9zq1GCK

Kesimpulannya, kami menyeru kepada adik-adik mahasiswa agar biarkan mereka menyelesaikan masalah yang mereka sendiri timbulkan. Ingat pesanan ayahanda dan bonda anda. Anda datang ke Universiti adalah untuk belajar bukannya menjadi barua kepada orang-orang lain. Bersolidaritilah untuk keluarga anda sebelum bersolidariti untuk orang lain.

POST A COMMENT


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

PenaMinang.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui ruangan ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Segala caci maki, kutukan, fitnah adalah antara anda dengan ALLAH Azza Wa'jal. Berilah komen dan kritikan yang membina. Insyallah kami akan cuba membalas komen-komen anda.